Volkan Bayar kimdir? Osmangazi Üniversitesi'ni kana bulayan Bayar'la ilgili tüm detaylar

Volkan Bayar kimdir? Osmangazi Üniversitesi'ni kana bulayan Bayar'la ilgili tüm detaylar

Osmangazi Üniversitesi'nde 4 öğretim görevlisini katleden Volkan Bayar kimdir? Bu soru Türkiye'nin gündemine oturdu. Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar FETÖ'cü mü? Neden öğretim görevlilerini FETÖ'cü olmakla suçladı. Hakkında sözlü saldırı nedeniyle soruşturma başlatılan saldırganın kimliği ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde katliam yapan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar kim? Saldırganla ilgili sosyal medyada bir çok bilgi dolaşırken, FETÖ'cü olduğu da dillendirildi. Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olan Volkan Bayar hakkındaki tüm detayları derledik.

Hakkında idari soruşturma başlıtıldığı öğrenilen Volkan Bayer'in soruşturam kağıdını aldığı gün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne silahla geldiği öğrenildi. Bayar eğitim fakültesinin 3. katındaki dekanlıkta 4 öğretim görevlisini öldürdü. 

18-04/05/20180405_2_29655967_32420737-1522955469.jpg

DEKANDAN VOLKAN BAYAR AÇIKLAMASI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ini kana bulayan saldırgan Volkan Bayar'ın, ilk hedefinin dekan olduğu, odasında bulamayınca daha önce husumet yaşadığı öğretim görevlilerini katlettiği ortaya çıktı. Saldırgan 4 kişiyi öldürdükten sonra bir kişiyi daha öldürmek isteği ancak silahının tutukluk yaptığı öğrenildi. Yaşananları anlatan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen Volkan Bayar'ın kimliği ve saldırının nedeni hakkında bilgiler paylaştı. Gönen şunları söyledi:  

18-04/05/20180405_2_29656442_32421494-1522955480.jpg

FETÖ ile ilgili başkalarına suçlamada bulunmuştur. Başkalarıyla ilgili iddialarda bulunmuştur. Kendisi soruşturmamız sürüyordu. Savcılık tarafından bize soruşturması aktarılmıştı. Soruşturması devam ediyordu, kendisi görevdeydi. Hedefinde muhtemelen dekan vardı. Dekan bey makamında yokmuş, fakülte sekreterimiz varmış. Dekanı bulamayınca sanıyorum cinnet getirmiş durumda idi. Fatih beyi vurmuş, daha sorna dekan yardımcımızı vurmuş Mikail Yalçın beydi, daha sonra üst kattaki iki araştırma görevlimizi vurmuş. Başka bir arkadaşımıza da silah doğrultmuş ama kurşun sıkışmış, bir şey yapamamış. Daha sonra binayı terk ettikten sonra polis tarafından derdest edilmiş. 

ŞİKAYET ÜZERİNE SORUŞTURAM BAŞLATILDI

Daha önceden emin değilim ama biz Osmangazi Üniversitesi olarak kendisiyle ilgili, başka personelimizin şikayeti üzerine soruşturma yürütüyor idik. Hala soruşturma yürütüyoruz. Soruşturmanın konusu bu araştırma görevlimizin, diğer şikayet eden personelimizin FETÖ'cü olmakla suçladığını ancak kendilerinin böyle bir şey olmadığı için şikayette bulundular. Biz de bunu soruşturma konusu yapmıştık.Daha önce dekan bey ile aralarında sözlü tartışmaları olmuş olabilir. Yani o konuda çok emin değiliz.

DEFALARCA ŞİKAYETÇİ OLDUK, İŞLEM YAPILMADI

Olayın hemen ardından gazetecilere konuşan ve sert açıkalamlar yapan Pro. Dr. Ayşe Alpay ise saldırının arka planı ve Volkan Bayar'ın kimliği ile ilgili bilgiler paylaştı. Alpay herkesi FETÖ'cü olmakla suçlayan Volkan Bayar'ın kendisinin örgüt mensubu olduğunu iddia etti. 

18-04/05/manset-copy-1522936435-1522954563.jpg

YÖK ve Rektörlüğün Volkan Bayar ile alakalı dilekçelerini kabul etmediğini iddia eden Dr. Ayşe Aypay, "YÖK neden işlem yapmadı. Bir buçuk yıldır defalarca dilekçe verdik. Hepsinin üstüne yattılar. Dokundurmadılar Volkan Bayar’a. Şimdi açıklasın YÖK başkanı, şimdi açıklasın rektör. Volkan'ı korumanın bedelini kim ödeyecek. Benim eşim Volkan Bayar’ın iftiraları yüzünden işinden atıldı. 5 buçuk ay hapis yattı. Kim ödeyecek bunları. Bir sürü arkadaşım mağdur oldu. Ve ben savcılığa ifade vermeye gitmemiş olsaydım Volkan Bayar’ın bir numaralı hedeflerinden biri olarak ben de cenaze olarak yatıyordum" dedi. 

YÖK'TEN 'VOLKAN BAYAR' CEVABI

Alpay'ın iddialarına YÖK'ten cevap gecikmedi. YÖK'ten yapılan açıklamada Volkan Bayar ile ilgili 3 şikayet dilekçesinin kuruma verildiğini, bunların gereğinin yapılması için rektörlüğe gönderildiğ belirtildi. 

18-04/05/5ac64a4267b0ab1b98d531e2-1522955589.jpg

YÖK'ün 'saldırganla ilgili işlem yapılmadı' iddialarıyla ilgili yaptığı çıklama şöyle: 

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında müfteri olduğuna dair Başkanlığımıza 3 adet şikâyet dilekçesi verilmiş olup, bu dilekçeler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 53. maddesi uyarınca, işlem yapmakla görevli ve yetkili olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne gereği yapılmak üzere iletilmiştir.

Rektörlük tarafından kişi hakkında daha önceden açılmış olan soruşturmanın devam ettiği bilgisi verilmiştir.

18-04/05/son-dakika-eskisehir-osmangazi-universitesi-nde-silahli-saldiri-4-olu-3-yarali-11171313.jpg

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Denetleme Kurulu’ndan bir üyeyi menfur olaya ilişkin idari soruşturma yapmak üzere görevlendirmiştir.

DEKAN: BAYAR'IN AKLI DENGESİ YERİNDE DEĞİLDİ

Volkan Bayer'ın hedefindeki asıl kişinin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel olduğu da ortaya çıktı. Saldırganın Yücel'i odasında bulamadığı öğrenildi. Yücel, olay sonrası Twitter'dan paylaştığı videoda, "Arkadaşlar ben iyiyim, saldırgan Volkan Bayer isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikâyet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı" dedi.

VOLKAN BAYAR YÜZÜNDEN EŞİM İHRAÇ EDİLDİ

ESOGÜ Öğretim Görevlisi Dr. Neslihan Bay ise hakkında soruşturma dahi açtıramadıkları Volkan Bayar'ın akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığı yönünde şikayetlerde bulunduklarını belirtti. Bayar'ın önüne gelene "FETÖ"cü dediğini ve şikayet ettiğini dile getiren Bay, şunları kaydetti:

18-04/05/son-dakika-eskisehir-osmangazi-universitesi-nde-katliam-4-olu-3-yarali-11172980.jpg

"Bunun yüzünden benim eşim ihraç oldu ve beraat etti. 'Hiçbir alakası yoktur.' diye bütün hocalar beraat etti ama bu kişiye hiçbir işlem yapılmadı. Biz herkese söyledik, emniyete verdik dilekçelerimizi, üniversiteye, rektörlüğe defalarca dilekçe verdik, hiçbir işlem yapmadılar. Bugün göz göre göre bu olay yaşanmıştır. Bugün göz göre göre hocalarımız canlarından olmuştur yani adalet geç kalmamalı. Volkan Bayar ve karısı da tamamen bu işte sorumludurlar. Ruh sağlıkları yerinde değildir. Bakın, araştırın, rektörlüğe, dekanlığa, emniyete kaç tane dilekçe vermişiz, kaç yere suç duyurusunda bulunduk."

18-04/05/son-dakika-eskisehir-osmangazi-universitesi-nde-katliam-4-olu-3-yarali-11172968.jpg

ŞUBAT AYINDA İLGİNÇ SÖZLER

7 Şubat 2017'da KHK ile üniversiteden ihraç edilen Yrd. Doç Dr. Yalçın Bay o dönem yaptığı bir açıklamada "Benim hakkımda, kendisini daha önce tanımadığım, psikolojik sorunları olduğunu duyduğum, tetikçi birisi olan ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsünde görev yapan bir araştırma görelisi birçok kez mesnetsiz iftiralarda bulunmuş. Oysa bu kişiyi lisanstan tanıyan hocalarının belirttiklerine göre kendisi lisans eğitiminde çokta başarılı olmamasına rağmen, FETÖ’nün MEB’te en güçlü olduğu dönemde bu kişi, eşi ile birlikte MEB bursuyla yurt dışına gitmiş. ABD’de Denver Üniversitesinde yüksek lisansı tamamlamış, doktora tez aşamasında doktoradan atılmış. ESOGÜ Eğitim Fakültesinde 45 hocadan, 25’i hakkında iftira dilekçesi yazmış" demiş.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'ın verdiği bilgiler ise Volkan Bayar'ın saldırıyı neden gerçekleştirdiği konusundaki bilgileri netleştirdi.  Vali Özdemir saldırganın ilk ifadesinde hakkındaki soruşturmayla ilgili evrakın eline geçince sinirlendiğini söylediğni aktardı. Özdemir, "Son derece üzüntülüyüz. Başsavcılığımız olaya el koydu. Saldıgran hakkındaki soruşturma kağıdı geldikten sonra harekete geçmiş" diye konuştu.

18-04/05/20180405_2_29656442_32421497-1522955640.jpg
Katledilen öğretim görevlilerinin yakınları sinir krizi geçirdi. 

VOLKAN BAYAR'IN KİMLİĞİ VE AKADEMİK KARİYERİ

Adı Soyadı : Volkan BAYAR

İletişim Bilgileri

Adres

Telefon

Mail

: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oda No 329

: 2222393750/1658

: [email protected]

Doğum Tarihi : 24.01.1981

Unvanı : Araştırma Görevlisi

Öğrenim Durumu : Doktora öğrencisi

Derece Alan Üniversite Yıl

Lisans Sınıf Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2004

Yüksek Lisans Ölçme ve Değerlendirme Denver Üniversitesi 2011

Doktora Eğitim Programları ve Öğretim Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devam
ediyor

Doktora Eğitimde Araştırma Yöntemleri

ve İstatistik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devam
ediyor

5. Akademik Unvanlar

Arş. Gör. Eğitim Bilimleri Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2011-2012

Arş. Gör. (35. Madde) Eğitim Bilimleri ESOGÜ 2012-

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

6.1. Yüksek Lisans Tezleri

6.2. Doktora Tezleri

7. Yayınlar

7.1. Uluslararası hakemli derg.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN