Huzurevinde dehşette yeni ayrıntılar: 3 kişiyi uykusunda defalarca bıçakladı

Antalya'da İzzettin Süğüt (65) kaldığı huzurevinde dehşet saçtı. Aralarında husumet olduğu öne sürülen kişilere uykusunda bıçakla saldıran Süğüt, Selçuk Goncegül (73) ile Ali Serdar Batır'ı (66) öldürdü, Ahmet Özdemirel'i (74) ise yaraladı. Süğüt'ün huzurevindeki kişilerle sürekli tartıştığı için yönetim tarafından huzurevinden çıkarılma kararı alındığı, bu sabah itibarıyla da ayrılmasının planlandığı öğrenildi.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesine bağlı Yeşilbayır Mahallesi Mektep Sokak'ta yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi'nde dehşet yaşandı.

9180489.jpg

UYKUSUNDA BIÇAKLA SALDIRIP KAÇTI

Huzurevinde kalan İzzettin Süğüt (65), aralarında husumet olduğu öne sürülen Saldırıda Selçuk Goncegül (73), Ali Serdar Batır (66) ile Ahmet Özdemirel'e (74) uykusunda bıçakla saldırdı. Süğüt saldırının ardından yangın merdivenlerinden kaçtı.

9180488.jpg

2 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ AĞIR YARALI

Huzurevi görevlilerinin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Selçuk Goncegül ile Ali Serdar Batır’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Ahmet Özdemirel ise ambulansla hastaneye götürüldü.

goncegul-batir-ozdemirel.jpg
Sırasıyla hayatını kaybeden Selçuk Goncegül ve Ali Serdar Batır, ağır yaralanan Ahmet Özdemirel

ÇIKIŞI İÇİN VERİLEN EK SÜRE BUGÜN SONA ERMİŞ

Katil zanlısının daha önce de huzurevinde yaşadığı tartışmalar sebebiyle hakkında tutanak tutulduğu, huzurevi yönetimi tarafından çıkışına karar verildiği ve ek sürenin bugün sona erdiği öğrenildi.

Şüpheli İzzettin Süğüt ile 6 ay birlikte kaldığını belirten huzurevi sakinlerinden Mustafa Güder, "4-5 yıldır burada kalıyor. Sakin, kendi halinde birisi gibiydi. Yemek sırasında daha önce bir kişiyi ittirmişti. Başka olayını hatırlamıyorum." dedi.

9180487.jpg

GÖZALTINA ALINDI

İzzet Süğüt'ü yakalamak için başlatılan çalışma kapsamında polis ve bekçilersin yaptığı aramada şüpheli, Atatürk Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen şüpheli, işlemlerinin ardından Cinayet Büro ekiplerine teslim edildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Goncegül ve Serdar'ın cenazeleri ise Antalya Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

'KURUM MÜDÜRÜ BENİ KOVMAK İSTİYORDU'

Saldırgan İzzettin Süğüt, emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

9184276.jpg

"Kurum müdürü beni huzurevinden kovmak istiyordu. Sürekli bana bir şeyler diyordu. Huzurevinden çıkmam için bir belge imzalatmaya çalıştılar. İmzalamazsam bana kötü davranacaklarını söylediler. İntiharı bile düşündüm ama yüksek katlı bir yer bulamadım. 117 numaralı odada kalan Selçuk Goncegül'ün benim hakkımda sürekli idareye bir şeyler söylediğini düşünüyordum. Ben de gece saatlerinde elimde 2 bıçakla odasına gittim. O esnada doğruldu sonrasında ise bıçakla kendisine saldırdım. Aynı odada olan Ali Serdar Batır da uyanıp araya girmeye çalıştı. O esnada onu da bıçakladım. Güvenlik gelince de 116 numaralı odaya doğru gittim, o odada Ahmet Özdemirel'in de bana saldıracağını düşününce onu da bıçakladım ve kaçtım." dedi.

'BENİ BU HALE GETİREN ÖLDÜRTTÜ'

İzzettin Süğüt, Cinayet Büro Amirliği’ndeki ifadesinin ardından sağlık kontrolüne götürüldü. Süğüt, Uncalı Semt Polikliniği'nden çıkartılmasının arından basın mensuplarının "Neden öldürdünüz?" sorusuna, "Git müdüre söyle, ben değil, müdür öldürdü. Ona sorun. Beni bu hale getiren öldürttü, ben değil tamam mı? Öldüren o, huzurevi müdürü öldürdü." karşılığını verdi.

9184277.jpg

Süğüt, daha sonra ekipler tarafından adliyeye götürüldü.

MEYVE BIÇAĞIYLA DEFALARCA BIÇAKLAMIŞ

Huzurevinde 4,5 yıldır kalan ve diğer kişilerle de tartıştığı öğrenilen Süğüt'ün, olayda meyve bıçağı kullandığı ortaya çıktı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasında, hayatını kaybeden Selçuk Goncegül'ün 30'a yakın, Ali Serdar Batır'ın göğüs bölgesinde 3, ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Ahmet Özdemirel'in de 20-25 arası bıçak darbesi aldığı öğrenildi.

9184278.jpg

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlattıkları yönündeki açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesine ait özel bir huzurevinde yaşanan bıçaklı saldırı haberlerine ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Huzurevinde gece saatlerinde gerçekleşen üzücü olayda 2 yaşlı hayatını kaybederken, ağır yaralanan 1 yaşlının ise hayati tehlikesi devam etmektedir. Olayın öğrenilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz huzurevine ivedilikle intikal etmiş olup huzurevi sakinlerine ve personele yönelik gerekli psikososyal destek sağlanmaya başlamıştır. Kaçan saldırgan ise emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili Bakanlığımızca inceleme başlatılmış olup konunun yakinen takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN