Kahvaltıda vazgeçemeyene bunu önerdi! Canan Karatay’a göre en sağlıklısı: Talep ise bir anda fırladı…

Kahvaltıda vazgeçemeyene bunu önerdi! Canan Karatay’a göre en sağlıklısı: Talep ise bir anda fırladı…

İşlenmiş gıdaların zararını anlatan Canan Karatay, kahvaltıda vazgeçemeyene bunu önerdi. Öyle ki Karatay’a göre en sağlıklısı bu. İşte, Canan Karatay’ın o açıklamaları…

Sağlıklı yaşamla ilgili verdiği tavsiyeler ile dikkat çeken Canan Karatay, gıda tercihleriyle ilgili yeni bir öneride bulundu. İşlenmiş et ürünlerinin tüketilmemesini vurgulayan Karatay, en sağlıklı et ürününün ise pastırma olduğunu belirtti.

Karatay’ın bu açıklamalarına destek ise tabi ki de pastırmanın merkezi Kayseri’den geldi. Pastırmanın anavatanı olan Kayseri’de, Karatay’ın açıklamaları ile beraber pastırmaya olan talep de arttı. Öyle ki kasaplarda kuyruklar oluşurken, vatandaş da en sağlıklı eti almak için sıraya girdi.

canan-karatay-pastirma-1.jpg

Canan Karatay, doğru ve sağlıklı et pişirmenin ne kadar önemli olduğuna da vurgu yaptı. Özellikle kuzu etinin yalnızca ızgarada pişirilmesi ya da yemeklerde kullanılması gerektiğini vurgulayan Karatay, evde yapılan köftenin de doğru pişirme yöntemleriyle pişirildiğinde kanserojen madde içermeyeceğini aktardı.

PASTIRMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Pastırmanın insan sağlığına da pek çok faydası bulunuyor. Yüksek oranda protein içeren pastırma kas gelişimine destek olurken, B12 vitamini de sinir sistemi sağlığı için önem taşıyor. Ayrıca demir içeriği ile anemi riskini azaltıyor, antioksidan özellikleri ile bağışıklığı güçlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN