Katar'la askeri anlaşma Meclis'te: Doha'ya 5 bin asker

Katar'la askeri anlaşma Meclis'te: Doha'ya 5 bin asker

ABD Başkanı Trump’ın Riyad ziyareti sonrası Suudi Arabistan öncülüğündeki ülkelerce ablukaya alınan Katar’a Türkiye’den önemli bir destek daha geldi. Katar’la geçtiğimiz yıl imzalanan Türk askerinin Doha'da konuşlanması ve jandarma eğitimine ilişkin iki anlaşma, AK Parti’nin grup önerisiyle öne çekilerek Meclis Genel Kurulu’nda ele alındı.

EROL METİN / ANKARA

Körfez ülkesi Katar'a yönelik ABD ve Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan ablukaya karşı diyalog ve işbirliği çağrısı yapan Türkiye, Doha yönetimine destek için bir adım daha attı. Katar’la imzalanan 4 anlaşmadan 2’si, AK Parti’nin TBMM Genel Kurulu’nun çalışma takvimi ve gündemine ilişkin verdiği grup önerisiyle öne çekildi. Katar topraklarında Türk askerinin konuşlandırılması ve jandarma eğitimine ilişkin iki anlaşma, Dün Genel Kurul’da ele alınıp milletvekillerinin onayına sunuldu.

5 BİN TÜRK ASKERİ KATAR’DA OLACAK

Anlaşmaya göre Türkiye, Katar’ın başkenti Doha’ya asker konuşlandırabilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Katar'da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyya tarafından geçen yıl imzalanmıştı. Askeri alana ilişkin anlaşmanın ardından Katar’da inşa edilen üste şu anda 200 Türk askeri danışman görev yapıyor. Anlaşmanın Meclis’ten geçmesiyle Katar’daki Türk askerinin sayısının 5 bine ulaşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a karşı Suudi Arabistan ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu 7 ülkenin başlattığı ablukayla ilgili ilk açıklamasında "Katar'ın yanındayız" mesajı vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN