Kavuran sıcaklar başladı! O ilimizde sıcaklık rekoru şimdiden kırıldı: Meteoroloji uyardı, 42 dereceyi görebilir

Kavuran sıcaklar başladı! O ilimizde sıcaklık rekoru şimdiden kırıldı: Meteoroloji uyardı, 42 dereceyi görebilir

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Ancak en kavurucu sıcaklar o ilimizde yaşanıyor. Sıcaklık rekorları kırıldı. Meteoroloji yetkilileri uyardı: 42 dereceye çıkabilir...

2023 yılında çok sıcak geçen yaz mevsiminin ardından bu sene nasıl bir yaz geçeceği merak konusu. Ancak bahar ayında beklenenin çok üstünde yaşanan sıcaklar şimdiden yaz mevsimi için endişelendirmeye başladı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Adana'da sıcaklık rekorları kırıldı.

TERMOMETRELER 39 DERECEYİ GÖSTERDİ

Adana'da termometrelerin 39 dereceyi göstermesiyle birlikte şehirde yaşayan vatandaşlar, aşırı sıcaklarla başa çıkmak için parklardaki ağaç gölgelerine sığınarak serinlemeye çalışıyor. Özellikle devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı nedeniyle şehirde bulunan ulusal ve uluslararası misafirlerin de ağaç gölgelerinde dinlenmeye ihtiyaç duyduğu görülüyor. Meteoroloji yetkilileri, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle gölgede sıcaklığın bugünden itibaren artarak 42 dereceye kadar çıkabileceğini bildirdi.

Sıcaklıklardan bunalan çocuklar, parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yaşlı vatandaşlar ise park banklarında gölge altında sohbet etmek için sokaklara döküldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN