Yine zehir kargosu, yine Türkiye! Kolombiya'da varış yeri İstanbul olan gemide 151 kilo kokain ele geçirildi

Yine zehir kargosu, yine Türkiye! Kolombiya'da varış yeri İstanbul olan gemide 151 kilo kokain ele geçirildi

Latin Amerika ülkelerinden son dönemde Türkiye varışlı uyuşturucu sevkiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Kolombiya’nın Cartagena Limanı’nda, Türkiye’ye doğru yola çıkmayı bekleyen bir gemide 151 kilo kokain bulundu. Geminin, İstanbul varışlı olduğu belirtildi.

KOLOMBİYA’DA VARIŞ YERİ İSTANBUL OLAN GEMİDE 151 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ

Kolombiya’nın Cartagena Limanı’nda, varış yeri İstanbul olan, düğme yüklü bir konteyner içine gizlenmiş 151 kilo kokain ele geçirildi. Kolombiya Cezai Soruşturma ve İnterpol Direktörlüğü’nden (DIJIN) edinilen bilgiye göre, operasyonu Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi.

Ekvador’da yüklendikten sonra Kolombiya’nın Cartagena Limanı’na transit geçiş için giden kokain yüklü konteyner, Türkiye’ye doğru yola çıkmayı bekleyen bir geminin kıç tarafında bulunuyordu. VOA Türkçe'nin aktardığına göre, limanda narkotik ekiplerinin yaptığı kontrollerde açılan düğme yüklü konteynerde, kırmızı çizgili dokuz adet çuval içinde, kahverengi plastikle kaplı, üzerinde yuvarlak içinde JP logosu bulunan, dikdörtgen paketler içine yerleştirilmiş beyaz toz halinde bir madde bulundu. Yapılan testler sonucu, maddenin kokain olduğu tespit edildi.

DÜĞME KONTEYNERİNE GİZLEMİŞLER

Kolombiya Uyuşturucuyla Mücadele Birimi Direktörü Albay Ricardo Sanchez’in sosyal medyada yayınlanan videosunda, “Ekvador’dan gelen ve Türkiye’ye gidecek korozo düğmesi (bir tür palmiyenin tohumundan yapılan düğme) yüklü bir konteynerde, 151 kilo toz kokain ele geçirildi. İstanbul’a gönderilmek istenen uyuşturucunun ele geçirilmesinde Ekvador Polisi’nin katılımı da önemli rol oynadı” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi verilerine göre Kolombiya, yıllık yaklaşık 1800 ton civarı üretimle dünyanın en büyük kokain üreticisi. Başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere küresel organize suçlar üzerine araştırmalar yapan Kolombiya merkezli “Insight Crime” adlı kurumun yaptığı bir araştırma, Avrupa ve Ortadoğu’ya kokain sevkiyatı için alternatif güzergâhlar arayan uluslararası organize suç örgütlerinin son yıllarda Türkiye’ye ilgisinin arttığını gösteriyor. Resmi verilere göre, geçen yıl 739,5 ton kokainin ele geçirildiği Kolombiya’da, 20 Mayıs itibarıyla bu yıl ele geçirilen kokain miktarı 315 tonun üzerine çıktı.

EKİM AYINDA 150 KİLO KOKAİN YAKALANMIŞTI

Kolombiya’dan Türkiye’ye kokain sevkiyatı, en son Ekim 2023'te kömür yüklü kuru yük gemisinde 150 kilo kokain ele geçirilmesiyle basına yansımıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN