KPSS şartsız 3127 memur alımı | Hangi bakanlıklar KPSS şartsız memur alımı yapacak?

KPSS şartsız 3127 memur alımı | Hangi bakanlıklar KPSS şartsız memur alımı yapacak?

KPSS şartsız 3127 memur alımı yapılacağı haberleri memur olma hayali kuran vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki hangi bakanlıklar KPSS şartsız memur alımı yapacak? Vatandaşlar kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan personel alımlarında, KPSS şartsız ve çok sayıda kişinin başvurabileceği ilanları arama motorlarında araştırıyor. İşte KPSS şartsız memur alım ilanlarının detayları...

Haberlerde 'KPSS şartsız 3127 memur alımı' yapılacağını duyan vatandaş 'hangi bakanlıklar KPSS şartsız memur alımı yapacak?' diye merak edip araştırmaya başladılar. Memur alımları, memur haberleri ve kamuya yapılacak olan personel alım ilanları hakkındaki son dakika haberlerini ve tüm gelişmleri yazımızdan takip edebilirsiniz. 

KPSS şartsız personel alımları yapılan bakanlıkları haberimizin devamında bulabilirsiniz. Kamu kurumlarına yapılan memur alımlarında oldukça ilgi gören iki bakanlık var. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile takip ediliyor. KPSS şartı aranmaksızın yapılan personel alımlarını sizler için listeledik. 

18-11/14/kpss-sartsiz-memur-alimi.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS ŞARTSIZ 1527 MEMUR ALIMI YAPACAK

Bakanlık tarafından kamuoyuna aktarılan personel alımına ilişkin verilen bilgilerde 1527 kişilik boş Başasistan kadrosuna alımların yapılacağı ifade edildi. Bu bilgi doğrultusunda başvuruda bulunmak isteyen kişilerin; genel başvuru koşullarını taşımasının yanı sıra ek nitelikler istendiği de vurgulandı. Sağlık Bakanlığı 1527 Başasistan alımına yönelik adaylarda aranan ek niteliklerden bazıları; Yabancı Dil Sınavı (YDS) İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden en az 60 puan alınmış olması, yayımlanmış en az 3 makalesi bulunmak, en az bir orijinal araştırma makalesi bulunmak gibi niteliklerdir. Başvurular şahsen veya posta yoluyla, belirtilen belgeleri tamamlayan kişiler tarafından yapılabilecek. 

ADALET BAKANLIĞI KPSS ŞARTSIZ 1600 MEMUR ALIMI YAPACAK

1600 kişilik boş kadro için ilana çıkan Adalet Bakanlığı adaylarda genel şartlara ek olarak, özel niteliklerin aranacağını vurguladı. 1000 Adli yargı ve Savcı adayı, 500 Avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayına ek olarak 100 idari yargı hakim adayı alımı yapılacaktır. Yayımlanan bu ilanda adaylarda aranacak ek niteliklerden bazıları şunlardır:

-Hukuk fakültesinden mezun olmak

-Görevine yakışmayacak bir olay ile anılmıyor olmak

-Gerekli yaş şartlarını taşımak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN