MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için takvimi açıkladı! Atamalar ne zaman?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için takvimi açıkladı! Atamalar ne zaman?

MEB'den 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için takvimi açıkladı. Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkjin Yönetmelik kapsamında 127 pozisyona sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkjin Yönetmelik kapsamında 20 bin 127 pozisyona sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilecek. MEB sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin takvimi açıkladı. İşte detaylar...

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok sınıf öğretmenliğine alım yapılacak. Onu 2 bin 193 kontanjanla İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

MEB, Twitter'dan Sözleşmeli öğretmen ataması başvuru tarihlerini açıkladı. Atamalar sözlü sınav tarihi olan 5 Mayıs'tan sonra yapılacak. 

17-02/17/kjsdk.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN