Meclis sandalye dağılımı ne oldu? AK Parti ne kadar sandalye aldı?

Meclis sandalye dağılımı ne oldu? AK Parti ne kadar sandalye aldı?

Haberimizde meclisteki sandalye dağılımı ne oldu sorusunun yanıtını bulabilir son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. İşte 24 Haziran seçim sonuçlarına göre, şu ana kadarki sonuçlarla Meclis'teki sandalye dağılımı...

Meclisteki sandalye dağılımı ne oldu sorusunun yanıtını ve AK Parti, HDP, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisikaç milletvekili çıkardı? Cumhur ittifakı kaç vekil çıkardı? soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 24 Haziran seçim sonuçlarına göre, şu ana kadarki sonuçlarla Meclis'teki sandalye dağılımı...

Meclis'te hangi parti kaç milletvekili çıkaracak? HDP'nin yüzde 10 seçim barajını geçmesi ile Meclis'teki sandalye dağılımı da büyük oranda değişti.

İTTİFAKLARA GÖRE DAĞILIM

Cumhur İttifakı: 348

Millet İttifakı: 187

İşte son verilere göre, Meclis'teki sandalye dağılımı:

AK Parti: 297

CHP: 142

MHP: 51

HDP: 65

İYİ Parti: 45

Diğer: 0

BARIŞ ATAY 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE MECLİS'E GİRDİ Mİ?

Barış Atay Meclis'e girdi mi? Hatay'da 24 Haziran seçim sonuçları gelmeye devam ederken HDP sürprizi yaşandı.
 
Hatay 24 Haizran seçim sonuçlarıyla ilgili sonuçlar gelmeye devam ediyor. Hatay'da sandıkların yüzde 80'i açılırken, oyların yüzde 36'sını alan AK Parti 1. parti oldu. AK Parti'nin ardından CHP 2. MHP 3. HDP 4. parti oldu.


Resmi olmayan sonuçlara göre Hakkari'den oartilerin çıkardığı vekil sayısı şöyle;

AK Parti: 4

CHP: 4

MHP: 2

HDP: 1

Bu sonuçlara göre HDP'nin milletvekili adayı Barış Atay milletvekili seçilerek Meclis'e girmiş oldu.

BARIŞ ATAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Barış Atay sosyal medya üzerinden yaptığı ilk açıklamada "Arkadaşlar barajı geçtik diyerek lütfen sandıkları terk etmeyelim. AA sonuçları ile hareket etmiyoruz. Daha da güzel olacak, az sabır" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN