Mehmet Görmez'den sala talimatı 23.50’de!

Mehmet Görmez'den sala talimatı 23.50’de!

Sosyal medyada Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Görmez’e yönelik “15 Temmuz’da harekete geçmedi” iftirasını arşiv kayıtları çürüttü. Görmez, televizyon kanallarına bağlanarak direniş çağrısı yaparken, 23:50’de tüm imamlara ‘sala talimatı’ gönderdi.

HABER MERKEZİ

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e görevden ayrılmadan öncesinden başlatılan karalama kampanyası sosyal medya üzerinden yapılan iftiralarla sürdürülüyor.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında gece boyunca Görmez Hoca’nın telefonunun kapalı olduğu, Diyanet’in FETÖ’nün hain kalkışmasına karşı harekete geçme konusunda geç kaldığı, sela talimatını bile medyadaki çağrılar üzerine verdiği iddiaları bazı sosyal medya hesapları üzerinden sürekli gündemde tutuluyor. Ancak TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun raporu, o geceye ait televizyon kanallarının kayıtları ve Diyanet’ten imamlara gönderilen talimat iddiaları çürütüyor. Komisyon raporunda, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin bastırılmasında en aktif rol alan kurumlardan birinin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğuna dikkat çekiliyor. Yaşanan hareketliliğin bir darbe girişimi olduğunun anlaşılması üzerine Görmez Hoca’nın hemen harekete geçtiğinin altı çiziliyor.

Buna göre, saat 22.45’te dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatıyla Başkanlıkta Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın koordinesinde Strateji Geliştirme Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Vekili İsmail Palakoğlu, Özel Kalem Müdürü Oğuzhan Dinler, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Halil Erdoğan, Daire Başkanı Yıldıray Kaplan’dan oluşan bir kriz masası hazır hale getirildi.

Saat 23.00’te Görmez’in talimatıyla 120 bin Diyanet personeline yönelik bir çağrı mesajı metni hazırlanması kararlaştırıldı. Saat 23.50’de Görmez Hoca’nın 85 bin camide salâ okunmasına yönelik talimatının yer aldığı çağrı metni tüm basın kuruluşlarına gönderildi. Söz konusu çağrı aynı anda Başkanlığın web sayfasında ve sosyal medya hesaplarından yayınlandı. İlk selalar 00.13’ten itibaren okunmaya başlandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı meydanlara daveti, okunan her salâdan sonra minarelerden ilan edildi. Diyanet TV ve Diyanet Radyo da halkı darbe girişimi konusunda yönlendiren yayınlarını gece boyunca sürdürdü. Diyanet TV’nin yayın akışı değiştirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın salâ talimatı ve Kur’an tilaveti (Fetih Suresi) ekrana getirildi. Bu yayın aralıksız olarak sürdürüldü. Bununla da yetinmeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gece yarısından sonra televizyon kanallarının canlı yayınlarına telefonla bağlanarak, halkın darbe karşıtı motivasyonunu pekiştirici açıklamalarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN