Meteoroloji'den perşembe gününe dikkat uyarısı: Hepsi birden geliyor! Trakya'dan başlayacak Türkiye'yi etkisine alacak

Meteoroloji'den perşembe gününe dikkat uyarısı: Hepsi birden geliyor! Trakya'dan başlayacak Türkiye'yi etkisine alacak

Meteorolojik kaynaklardan hava durumuna ilişkin uyarılar gelmeye devam ederken bir yenisi Perşembe günü için geldi. Trakya’dan başlayarak tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak. Tedbirlerinizi alın. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Bu sene kış mevsimini tam anlamıyla yaşayamamışken sıcak havalar etkisini erken göstermeye başladı. Özellikle son günlerde artan hava sıcaklıkları adeta bir anda yaz mevsimini getirdi. Lakin meteorolojik kaynaklar önümüzdeki günleri işaret ederek soğuk havaların yeniden ülke genelinde etkili olacağını paylaştı. Bu kapsamda özellikle perşembe gününe dikkati çekilerek önemli uyarılar yapıldı.

4.jpg

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji uzmanları, Trakya ve Marmara'da başlayacak olan soğuk cephenin etkisiyle Türkiye'nin geniş bir kesiminde gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu olaylarına dikkat çekiyor.

Türkiye, 18 Nisan 2024 Çarşamba günü soğuk cephenin etkisi altına giriyor. Trakya ve Marmara'da başlayacak olan etkili yağışlar, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gök gürültülü sağanak şeklinde kendini gösterecek. Anadolu'da ise konverjans sahasının oluşturduğu alçak basınç sistemi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun orta ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde sağanak yağışlara neden olacak.

3.jpg

TDBİR UYARISI YAPILDI

Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgiye göre, soğuk hava dalgası, yerel düzeyde kuvvetli sağanak yağışlara yol açacak. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışlar, yerel küçük taneli dolu, ani kuvvetli rüzgarlar ve sel riskini de beraberinde getiriyor. Özellikle İstanbul, Trakya ve Marmara bölgesinde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi doğa olaylarına karşı uyarıyor. Özellikle açık alanlarda bulunulmaması, sel ve su baskınına karşı gerekli önlemlerin alınması tavsiye ediliyor.

1.jpg

YEREL DOĞU VE YILDIRIM TEHLİKESİ

Anadolu'da etkili olacak konverjans sahası nedeniyle, özellikle Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde de sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel dolu ve yıldırım düşmesi riskine karşı halkın tedbirli olması önem taşımaktadır.

Meteoroloji yetkilileri, hava durumunu sürekli takip etme ve resmi açıklamalara dikkat etme çağrısında bulunuyor. Güncel hava durumu ve daha fazlası için vatandaşlar yerel meteoroloji dairelerinin web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN