MHP’li muhalifler Anavatan’la temasta

MHP’li muhalifler Anavatan’la temasta

Referandumda ‘hayır’ kampanyası yürüten Meral Akşener’in siyasi çalışmalarıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Akşener’in kurmaylarının Anavatan Partisi’yle temasa geçtiği ileri sürüldü. Akşener’e yakın kişilerle Anavatan Partisi yöneticileri arasında bir dizi görüşme gerçekleştiği, Anavatan’ın isminin Milliyetçi Demokrat Parti olarak değiştirilmesinin talep edildiği iddia edildi.

EROL METİN

Akşener’in genel başkanlık koltuğuna oturacağı partide, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin genel başkan yardımcısı olarak göreve devam etmesinde karar kılındığı öne sürüldü. Karar’ın ulaştığı Akşener’in avukatı Feridun Bahşi, hiçbir partiyle resmi ya da gayri resmi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Ancak Bahşi, kendilerini partilerine davet eden genel başkanların bulunduğunu belirterek “Ama şu an bir partiyle birleşme, yeni bir parti oluşumu yok” dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ise iddiaları doğruladı. Referandum öncesi başlayan görüşmelerin sürdüğünü belirten Çelebi, şunları söyledi: “Anavatan Partisi’nde siyaset yaparsak olumlu bakıyor musunuz?’ dediler, biz de ‘bakıyoruz’ dedik. Genel başkan yardımcımızın birini görevlendirdik. Karşılıklı iletişim kanallarımız var ama ilerleyen günler ne getirir ne götürür bilemiyoruz. Bize iletilen talepler arasında kabul edilmeyecek bir talep yok ama bu şartlarda isim ve amblem değişikliğini kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız yeni bir genel merkez binası bakıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN