MHP'ye kaset şantajı flaş belleğinde çıkan Mesut Kesen 'fuatavni' mi?

MHP'ye kaset şantajı flaş belleğinde çıkan Mesut Kesen 'fuatavni' mi?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianamede, eski Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen ile ilgili detaylı bilgilere yer verildi. FETÖ'nün manipülatif bir şekilde kullandığı "fuatavni" adlı Twitter hesabının yöneticisi olabileceği değerlendirilen şüpheli Kesen'e ait flaş bellekte, dönemin MHP'li 3 siyasetçisinin kadınlarla birlikte gizli çekilmiş görüntülerinin yer aldığı videolar olduğu tespit edildi. 

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında eski Eskişehir  Vali Yardımcısı Mesut Kesen hakkında hazırlanan iddianamede, Kesen'in örgütün  manipülatif bir şekilde kullandığı "fuatavni" adlı Twitter hesabının yönetiminde  bulunabileceği değerlendirmesi yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza  Mahkemesine sunulan iddianamede, başka bir soruşturmadan Kocaeli 1 Nolu T Tipi  Kapalı cezaevi'nde tutuklu bulunan Kesen hakkında "Silahlı terör örgütü  yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, Kesen'in ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ele  geçirilen dijital materyallerde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait video Kitap ve  görsellerinin bulunması, kapatılan Bank Asya'ya örgüt liderinin talimatıyla yüklü  miktarda para yatırması, haklarında aynı örgüte üye olmak suçundan soruşturmalar yürütülen kişiler ile irtibat halinde olması, sosyal medyada  örgu?t ile bağlantısını, örgüte bağlılığını ortaya koyan paylaşımlarda bulunması nedeniyle şüphelinin FETÖ/PDY'nin yöneticilerinden olduğu kanaatine varıldığına  dikkat çekildi.

Kesen'e ilişkin dosyanın, İzmir'deki Askeri Casusluk soruşturmasında,  FETÖ/PDY mensuplarının sahte delil ürettiği iddialarına ilişkin İzmir 2. Ağır  Ceza Mahkemesinde görülmeye devam eden ve 10'u tutuklu 68 sanığın yargılandığı  dava dosyasıyla birleştirilmesi talep edilen iddianamede, İçişleri Bakanlığı  Mülkiye Başmüfettişliğince 1998'de Kesen'le ilgili hazırlanan rapor da yer aldı.

Raporda, Kesen'in 1998'de Günyüzü Kaymakamlığı yaptığı sırada, örgütün  yayın organlarından kapatılan Zaman gazetesine abone olduğu, kurban derilerinin o  dönem yasal olarak toplama hakkına sahip olan Türk Hava Kurumuna verilmemesi için çaba sarf ederek derileri örgüte yönlendirdiği, milli bayramlarda töreni  kısa tuttuğuna vurgu yapılırken, İlçe Milli eğitim Müdürünün, iş yerlerindeki  Türk bayrağı ölçülerinin birbiriyle örtüşmemesi nedeniyle standardı sağlama  talebine, Kesen'in "Bayrak konusunu o kadar abartmayın, Amerika'da şorttan bayrak  yapıyorlar." şeklinde karşılık verdiğine yer verildi.

 Milli İstihbarat Teşkilatından (MİT) alınan bilgiler doğrultusunda  Kesen'in örgütle bağlantılı olduğu, Eskişehir ve Sivrihisar'dan gelen örgüt  mensuplarının Günyüzü'de toplantı yaparak faaliyetlerini artırdığı vurgusu  yapılan raporda, şüphelinin örgüt üyeleri dışındaki kişilerle ailecek görüşmediği  ve milli değerlerden yoksun olduğu ifade edildi. Raporda, Kesen'in eşinin başörtülü olmasına rağmen örgüt elebaşı Gülen'in "Başörtüsü füruattır" yani "Birinci derecede önemli değildir."  demecinin etkisiyle başını açtığına da değinildi. İddianamede, Kesen'in bu raporun ardından pasif göreve çekilmesine  rağmen örgütünün devlet içindeki etkinliğini artırmasıyla tekrar kaymakamlık  görevine dönmesinin ardından İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri, 5 yıl su?reyle  Bilgi İşlem Daire Başkanlığında şube müdürü olarak görevlendirildiği,  sonrasında ise Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı ve 2015'te de  Eskişehir Vali Yardımcılığına atandığı vurgulandı.

KENDİSİ EŞİ VE ÇOCUKLARI BYLOCK KULLANICISI

Kesen'in, eşinin ve oğlunun cep telefonlarında, örgütün kriptolu  haberleşme programı "ByLock" kullanıldığının tespit edildiğinin altı çizilen iddianamede, şüphelinin FETÖ/PDY'yle irtibatlı yayın organlarının neredeyse  tamamına giriş yaptığı cep telefonu ve tabletine, bunların mobil uygulamalarını  indirdiğine dikkat çekilerek, sosyal medya hesabından ise 15 Temmuz darbe  teşebbüsünü öven paylaşımlar yaptığı belirtildi.

MHP'YE ŞANTAJ KASETLERİ

Örgütün en büyük gücünü, emniyet teşkilatı, TSK ve istihbarata  yerleştirdiği mensuplarından aldığına, hedef alınan kişilerin özel hayatlarına  müdahale edildiğine değinilen iddianamede, "Bu hamlelerinden en dikkat çekici olanlarından biri de 2011'deki genel seçimlerin öncesinde MHP'nin yönetici ve önemli milletvekili adaylarına karşı özel hayatlarına ait görüntülerle  başlatılan dizayn hareketidir. Partide önde gelen 10 isim, kasetleri yayınlanarak  ya da yayınlanacağı tehdidiyle görevlerinden istifa ettirilip, milletvekili adaylığından çekilmek zorunda bırakıldılar." denildi.

İddianamede, "Kesen'e ait flaş bellekte, dönemin MHP Genel Başkan  Yardımcıları Recai Yıldırım, Mehmet Ekici ve Metin Çobanoğlu'nun kadınlarla birlikte gizli çekilmiş görüntülerinin yer aldığı videolar olduğu tespit  edilmiştir." ifadeleri yer bulurken, bunun yanı sıra terör örgütü PKK ve gençlik  yapılanması ile MLKP'ye ait dokümanların da şüpheliyle ilgili yapılan aramada ele  geçirildiği belirtildi.

BİLGİSAYARINDA GÜLEN BELGELERİ

Kesen'in, devlet kurumları ve güvenlik kuvvetleri aleyhine FETÖ'nün  sosyal medyada manipülatif bir şekilde kullandığı "fuatavni" adlı Twitter  hesabının yöneticisi olma ihtimali üzerinde de durulan iddianamede, "Şüphelinin  bilgisayarında, örgu?t elebaşı Gu?len'le ilgili birçok bilgi ve görselin  bulunması, FETÖ/PDY'yle doğrudan iltisaklı 'herkul.org' ve 'fuatavni' gibi web  sayfalarıyla ilgili görsellerin orijinal halleriyle yer alması dikkat çekici  olup, web sayfalarının dizayn ve yönetiminde bulunabileceği  değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN