Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye zam yerine bölgesel destek geliyor

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye zam yerine bölgesel destek geliyor

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber geldi. Emekli maaşına zam olmayacak, zam yerine bölgesel destek geliyor. Emekliler için yeni destek paketi sunulacak. Emekli destek paketi nedir? İşte detaylar...

Emekliler maaşlarına zam haberleri beklerken gelen açıklamalar doğrultusunda maaşlara zam yapılamayacağı netleşti. Ancak zam yerine emekliler için bölgesel destek geliyor.

AK Parti kaynakları, emeklilere zam yapılmasının mümkün olmadığını belirtirken, en düşük emekli maaşı alan ve ikinci bir geliri olmayanlara yönelik destek çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Mevcut ekonomik koşulların bir takım sıkılaşma tedbirlerini gerektirdiğini ifade eden AK Parti kurmayları, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için alternatif arayışlar içinde olduklarını belirtti.

resim-2024-04-17-123959454.png

EMEKLİ DESTEK PAKETİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Özellikle en düşük emekli maaşı alan ve tek geliri emekli maaşı olan haneleri hedefleyen AK Parti, emeklilerin ihtiyaçlarına ve yaşadıkları bölgelere göre destek sağlayacak bir çalışma başlatacak. Bu kapsamda, "emekli destek paketi" adı altında bir programın hazırlıklarının sürdüğü kaydedildi.

AK Parti yöneticileri, emeklilerin ihtiyaçlarının yaşadıkları şehir ve bölgelere göre değiştiğini vurgulayarak, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki emeklilerle Anadolu'nun köylerinde yaşayan emeklilerin ihtiyaçlarının farklı olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, emeklilere ısınma, barınma, gıda, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarına yönelik desteklerin planlandığı ifade edildi.

Emekli maaşında zam senaryoları

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANACAK

Destek paketinin emeklilere nakdi olarak sunulacağını belirten AK Parti yöneticileri, bu yardımdan ikinci bir geliri olmayan emeklilerin faydalanacağını dile getirdi. Yasal düzenlemeye gerek olmadan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal destek bütçesiyle bu desteğin sağlanacağı açıklandı.

AK Partili kurmaylar, destek paketinin bölgesel ihtiyaçların tespiti ve uygulanmasının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüleceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN