Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiriyor! O belgeyi almayanlara 1 milyon lira ceza kesilecek. Son 30 gününüz var

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiriyor! O belgeyi almayanlara 1 milyon lira ceza kesilecek. Son 30 gününüz var

Yeni yıl ile birlikte konutlarla ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak Meclis'ten geçen karar milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiriyor. O belgeyi almayanlara 1 milyon TL para cezası kesilecek. Son 30 gününüz kaldı. İşte detaylar haberimizde...

Konut fiyatlarındaki artış sonrası sıkı denetimler arttırılırken sıcak gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuk vergisi kaçaklarına yönelik önlemleri arttırmasının ardından TBMM'den ev sahiplerini ilgilendiren yeni bir karar çıktı. Tüm ev sahiplerinin belirtilen bilgi ve belgeleri vergi dairelerine bildirmeleri zorunlu tutuldu. Bildirim süresi ise 30 gün olarak duyuruldu.

MİLYONLARCA EV SAHİBİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR! MECLİS'TEN GEÇTİ

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren yeni karar Meclis'ten geçti. Yeni düzenleme ile birlikte ev sahipleri haftalık, aylık, sezonluk kiraya verdikleri, turistlik amaçla gelir elde ettikleri konutları için bildirimde bulunmak zorunda kalacak. Bunu yapmayan ev sahiplerine ise gelir idaresi müdahale edecek. Bunu önlemek için para cezaları verilecek.

SON 30 GÜNÜNÜZ KALDI

Konut sahiplerinin evlerini turistlik amaçla kiraya verebilmesi için öncesinde izin belgesi alması gerekecek. Mecliste görüşülen bu kanun, ev sahiplerine, turistik kiralama faaliyeti için alınması gereken izin belgesini zorunlu hale getiriyor. Bu kapsamda konut sahiplerinin turistik kiralama için uygun görülen bağımsız bölümlerle ilgili tüm kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı kararı ibraz etmeleri gerekecek. Bu işlemler için ise tam 30 gün süre verilmiş durumda.

yeni-proje-2024-04-23t114818-687.jpg

1 MİLYON PARA CEZASI KESİLECEK

İzin belgesi almayan, bildirimlerini yapmayan vatandaşların ihlallere devam etmeleri halinde ise cezaları katlanacak. Vergi kaçıran vatandaşların cezaları katlanmalar ile birlikte 1 milyon lirayı bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN