O bölge temizlenene kadar harekat sürecek

O bölge temizlenene kadar harekat sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de düzenlenen Güvenlik Zirvesi’nde masada Zeytin Dalı Harekatı vardı. Başbakan Yıldırım Genelkurmay Başkanı Akar, MİT Müsteşarı Fidan’ın da katıldığı toplantıda operasyonda gelinen aşama ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın harekatın bölgedeki son terörist temizlenene kadar süreceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Özgür Suriye Ordusu unsurları ve onlara destek veren TSK’ya ait birlikler, Afrin’de tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha ederek güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürmektedir” dedi.

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen güvenlik ve değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ilgili başbakan yardımcıları, bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla bir “Güvenlik Toplantısı” yapıldığını belirtti. Toplantıda, dördüncü gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nın planlandığı şekilde sürdürdüldüğünü belirterek “Tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha edilerek güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürmektedir” değerlendirmesini yaptı. Kalın, terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyetin, her operasyonda olduğu gibi burada da en üst düzeyde olduğunun altını çizdi. Harekatın askeri boyutuna ilave olarak bölgede yaşayan sivillere yönelik insani yardım çalışmalarının da devam ettiği bilgisini paylaşan Kalın, aynı şekilde uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları bilgilendirme çalışmalarının da kesintisiz olarak sürdürüldüğünü ifade etti. “Zeytin Dalı Operasyonu, herhangi bir etnik gruba değil, sadece terör örgütlerine karşı yapılmaktadır” ifadelerini kullanan Kalın şöyledevam etti: “Türkiye, bugüne kadar benzer operasyonlarla gittiği hiçbir yere zulüm, kan, gözyaşı, kötülük götürmemiştir. Tam tersine, ülkemizin ayak bastığı her yerde insanlar barış ve esenlik içinde hayatlarını sürdürmektedir. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi, bunun en somut örneğidir. İdlib’deki çalışmalarımızı tamamladığımızda bu bölge de huzur ve güven yuvası haline gelecektir. Afrin’i bölücü terör örgütü mensuplarından temizlediğimizde, en büyük teşekkürü bu bölgede yaşayan kardeşlerimizden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”      

“Medyamız başta olmak üzere, tüm kamuoyumuzu bu tür yalan, yanlış, çarpıtma mahiyetindeki provokatif haberlere, görüntülere, dedikodulara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullanan Kalın, açıklamasına şöyle devam etti: “Adli ve idari birimlerimiz, bu tür dezenformasyon faaliyetlerini yakından takip ederek, gerekli müdahaleleri hukuk çerçevesinde süratle ve kararlılıkla yapacaklardır. Bölücü terör örgütü bölgeden tamamen temizlenene, Suriye’nin asli sahipleri olan ve 3,5 milyona yakını halen ülkemizde yaşayan kardeşlerimiz güvenle evlerine dönene kadar operasyonlarımız sürecektir.” 

CEMAATLERİN AÇIKLAMASI BİRLİĞİMİZİN GÜCÜ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Türkiye Ermenileri Patrikliği, Türk Yahudi Toplumu ve cemaat vakıflarının Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatına ilişkin yaptıkları destek açıklamalarının fotoğraflarını paylaştı. Kalın, “Cemaat vakıfları, Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türk Yahudi Toplumu ordumuzun ve devletimizin yanında. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu birlik ve beraberlik ruhu en büyük gücümüzdür.” değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ile Recep Akdağ,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi de katıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN