ÖSYM engelli alımı için EKPSS kılavuzunu yayınladı! İşte EKPSS kılavuzu detayları...

ÖSYM engelli alımı için EKPSS kılavuzunu yayınladı! İşte EKPSS kılavuzu  detayları...

ÖSYM engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmeleri için bir sınav düzenliyor. Bu sınav için de kılavuzlar 6 Şubat 2018 itibariyle açıklandı. EKPSS kılavuzuna ulaşmak isteyen binlerce engelli kamu personeli adayı aratmalara başladı. Merakla beklenen EKPSS kılavuzu detayları haberimizde.

Engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında memur olabilmeleri için EKPSS sınavı yapılıyor. ÖSYM'nin EKPSS kılavuzunu yayınlaması merakla bekleniyordu. Beklenen gün geldi. ÖSYM EKPSS kılavunuzu yayınladı. Herkes bu kılavuzu öğrenmek için ise aratmalara başladı bile. İşte tüm detayları ile EKPSS kılavuzu..

EKPSS KILAVUZUNA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇ GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YIL OLDU

EKPSS yönetmeliği hakkında geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarının geçerlilik süresi hakkında değişiklik yapıldı. Buna göre EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı.

BAŞVURULAR BAŞLADI 

Tüm bunların yanı sıra EKPSS hakkında tüm detayları kamu personeli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. EKPSS başvuruları ÖSYM tarafından bugün başvuru kılavuzunun yayımlanması ile başlıyor. 6 Şubat 2018 tarihinde başlayan başvurular 21 Şubat 2018 tarihine kadar yapılabilecektir. Bunun yanı sıra adaylar geç başvurularını 14 Mart 2018 tarihinde saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir. Sınav sonuçları ise ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Konu ile ilgili olarak adaylar 2 Mayıs 2018 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında EKPSS kuraları başvuru yapacaklardır. Bununla beraber adaylar kura için 29 Mayıs 2018 ile 30 Mayıs 2018 saat 23.59 arasında geç başvuru yapacaklardır.

KILAVUZ YAYIMLANDI

EKPSS başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından bugün yayımlandı. ÖSYM'den yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında  Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10:15’de 81 il merkezinde uygulanacaktır.

EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri  2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır.

Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ek’te yer alan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN