Son KHK ile kapatılan gazete ve TV'ler | Özgür Gündem'e kilit

Son KHK ile kapatılan gazete ve TV'ler | Özgür Gündem'e kilit

675 sayılı KHK ile terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bazı gazete ve televizyonlar kapatıldı. Özgür Gündem, İdil Haber Ajansı, DİHA Haber Ajansı da kilit vurulan medya organları arasında.

Akşam saatlerinde yayınlanan KHK ile terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı, Özgür Gündem, Azadiya Welat, Yüksekova Haber, Batman Çağdaş gazeteleri ile bazı televizyon kanalları ve ajanslar kapatıldı.

Kapatılan medya kuruluşları arasında Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı, Özgür Gündem, Azadiya Welat, Yüksekova Haber, Batman Çağdaş gazeteleri dikkat çekti. İşte liste: 

16-10/29/cv9gfjzwgaaxaux-1477765248.jpg

675 sayılı KHK ile ayrıca;

2'si general 39 TSK personeli göreve iade edildi.

TBMM'de 32, Yargıtay'da 183 personel memurluktan çıkarıldı.

Milli Eğitim'de 31 , AFAD'da 3, TBMM'de 1 personel göreve iade edildi. Bin 82 Emniyet personelinin rütbeleri alındı.

675 İLE KAPATILANLAR

Dicle Haber Ajansı, Jin Haber Ajansı, Azadiya Welat, Yüksekova Haber, Batman Çağdaş Gazetesi, Cizre Postası, İdil Haber, Güney Expres, Prestij Haber, Urfanatik Gazetesi, Kızıltepe’nin Sesi, Tiroji Dergisi, Evrensel Kültür Dergisi, Özgürlük Dünyası Dergisi

YENİDEN AÇILANLAR

Kurtuluş, Lider, İscehisar, Bingöl Olay, EGE'de Son Söz, Hakikat gazeteleri ile SRT televizyonu ve Umut FM, Yağmur FM radyoları ise daha önceki KHK'lerde kapatılanlar listesinden çıkarıldı.

675 SAYILI KHK İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN