Piknik sezonu açıldı Ankara canlandı! Birçok Ankaralı bilmiyor! 2024 yılına damga vuracak

Piknik sezonu açıldı Ankara canlandı! Birçok Ankaralı bilmiyor! 2024 yılına damga vuracak

Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaş sıcak havaları görür görmez piknik yapabileceği adresleri araştırmaya başladı. Birçok Ankaralının bilmediği bu rota 2024 yılına damga vuracak. İşte Ankara'nın yeni piknik adresi…

Nisan ayı ile birlikte piknik sezonunu açan Ankara birbirinden farklı noktalarda piknik yapmanın keyfini çıkarıyor. Kalabalık ortamların içerisine girmek istemeyen çoğu kişi sessiz sakin rotaları araştırırken birçok Ankaralı buradan haberdar olamıyor. 2024 yılında Ankaralılar buraya akın edecek.

ANKARA'NIN YENİ PİKNİK ADRESİ

Ankaralı olup da yıllardır burayı keşfedemeyenler burayı nasıl gözden kaçırdım? diyecek. Ankara'nın Beypazarı ilçesinin 20 kilometre ötesinde yer alan Çayırhan isimli belde 2024 yılında en çok ziyaret edilenler arasında adını yazdıracak. Nallıhan ilçesine bağlı mahalle olarak bilinen Çayırhan Gölü piknik alanları ile vatandaşları ağırlıyor.

cayirhan-golu.jpg

Göl kenarında bulunan 2400 yolluk Juliopolis Antik Kenti Nekropolü yer alırken antik kentte farklı tiplerde 434 adet mezar bulunuyor. Frig, Roma, Bizans döneminin izlerini taşıyan nekropol tarih severlerinde heyecanlı zirveye taşıyor.

82 adet kayık ile Çayırhan'da tutulan bütün sazan çeşitleri de yurt dışına ihraç ediliyor. Oltasını kopup gelenler göl kenarında balık tutma keyfine varırken ücretsiz kamelyalarda sınırsız piknik yapmanın tadını çıkaracak. Bunun yanı sıra göl kenarında bulunan balıkçılarda enfes balık lezzetlerine de ulaşabilirsiniz.

cayirhan-golu-1.jpg

ÇAYIRHAN GÖLÜ NASIL GİDİLİR?

Beypazarı ve Nallıhan'ın ortasında yer alan Çayırhan, Beypazarı'nı geçtikten sonra 20 kilometre ileride hiçbir yola sapmadan ulaşabileceğiniz bir yol üzerinde bulunuyor. Çayırhan göl kenarı veya Çayırhan tabelasını gördüğünüzde sola dönerek devam edebilir 1 kilometre sonra göl ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN