Rusya domatesi kafaya koymuş

Rusya domatesi kafaya koymuş

Gürcistan dönüşü Ankara’da TOBB Genel Kuruluna katılan Başbakan Yıldırım, Rusya ile ilişkilerin yapılan anlaşmalarla büyük oranda normalleştiğini söyledi.

Domates konusundaki kısıtlamanın devam ettiğini belirten Yıldırım, “Rusya’yla, domates ile ilgili kısıtlı bir imkan ortaya konuldu. Çünkü Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş. Bir denesinler bakalım. Yetiştirebilirlerse ne ala. Yetiştiremezlerse biz buradayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında yatırımları hızlandırmak için reform paketi hazırladıklarını açıklayan Yıldırım yapılacak düzenlemeleri şöyle anlattı: “Mevzuat sadeleştiriliyor, yatırımcıların daha hızlı hareket etmesi sağlanıyor. Sanayicimize daha fazla ve daha uygun şartlarda, makul maliyetli, üretime elverişli, lojistik bakımından avantajlı yeni üretim alanları temin ediyoruz. Planlı sanayi alanlarında yer alan binalar için Emlak Vergisi’ni tamamen kaldırıyoruz. Organize sanayi bölgesi (OSB) sitesi, endüstri bölgesi kurulumunu kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz. Ayrıca önemli bir sıkıntıyı daha çözüme ulaştırıyoruz; KOSGEB desteklerine erken ödeme imkanı getiriyoruz. Çok önemli bir adım olarak da yazılım sektörünü, sanayi sektörü içerisine dahil ediyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN