Son dakika! Bahçeli'den erken seçim çağrısı: 26 Ağustos'ta yapılmalı

Son dakika! Bahçeli'den erken seçim çağrısı: 26 Ağustos'ta yapılmalı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, erken seçim çağrısı yaparak "Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur" dedi. Bahçeli'nin çağrısına Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise, 'Yetkili organlarda değerlendirilir' açıklamasını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında milletvekillerine seslendi.Bahçeli erken seçim çağrısında bulundu, hem Cumhurbaşkanlığı ve hem de milletvekilliği seçimlerinin 26 Ağustos 2018 pazar günü yapılmasını önerdi.

Son günlerde alınan şehit haberlerinin acı ve üzüntü verici olduğunu söyleyen Bahçeli, "Türkiye terör belasının üstesinden milli birlik ve dayanışma ruhuyla gelecektir" dedi.

HÜKÜMETTEN İLK CEVAP

Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim çağrısının yetkili organlarda değerlendirilceğini söyledi. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise 'Bahçeli'nin teklifini kurullar değerlendirir' şeklinde açıklama yaptı. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye silah ve bombayla teslim alınamaz. Kuru tehditlere bu millet boyun eğmez. Terörle mücadeleyi güçloü bir iradeyle sürdürmek ağır bir sorumluluktur. Türkiye Cumhuriyeti cesaret ve dirayetle bu mücadeleyi devam ettirmektedir" dedi ve Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısına vurgu yaptı.Taviz yoktur geria dım yoktur mücadeleden dönüş yoktur.

"Müzakere ve mütareke arayışları kapalıdır. And olsun milletçe kazanacağız. Yarının güçlü Türkiye'sini inşa etmek hepimizin asli sorumluluğudur. Katillere ne yapılacağı bellidir ve bunun gereği de yapılmaktadır."

"Masumlar hayatlarını kaybederken bu durum küresel güçlerin mücadelesine alet edildi... ABD Başkanı, yeni yetme ergen edasıyla Rusya'ya meydan okumuştur... Gelişmeler savaş senaryolarını gündeme getiriken, ekonomik tetikçiler de boş durmadı ve yangından mal kaçırmanın hesabını yaptılar.

ABD'nin, İngiltere ve Fransa'yla birlikte yaptığı askeri harekat dar çerçeveli olmuştur. Rusya'nın askeri karşılık vermeyerek diplomatik açıklama yaparak sadece kınamada bulunması dikkat çekicidir. Muhtemeldir ki Beyaz Saray, saldırı öncesi Rusya'yı bilgilendirmiştir. Askeri tamtamlar susmuş, asıl mesele günyüzüne çıkmıştır.

Sınırlarımızın hemen dibinde kan akıyorsa, bunun müsebbibi sadece despot Esad ya da kiralık terör örgütleir değildir. Asıl suçlu ve sorumluluk emperyalist çevrelerdir. Esad cezalandırılmalıdır ancak bu uluslararası toplumun tam bir itttifakı ile sağlanmalıdır.

"ASIL GAYE EMPERYALİST HESAPLAR"

Tarihin en ibretlik yıkımlarından birisi Suriye'ye hakim olmuştur. Tüm bunlar oluyorken Esasd rejimine se sçıkarmayıp, varını yoğunu PKK-PYD terör örgütüne harcayanlar hangi noktadalar? Geçmişte olanlar insanlık çığlığı değildi de şimdi insnalığın çığlığı duyulur hale gelmiştir. Bu vicdan mıdır petrol kuyulaırnın cazibesi midir? Kimyasal silah kullanmak aşağılık bir suçtur elbette ancak kimyasal silahlardan daha çok ölüme sebep olan gelişmeler yaşanırken ABD, Fransa ve İngiltere'nin akılları neredeydi? Tutarsızlık ve samimiyetsizlik diz boyudur. Asıl niyetlerin başka olduğuna dair kuvvetli şüpheler vardır... Asıl gaye küresel emperyalist hesapların gerçekleşmesidir... Suriye'de yaşa nan gelişmeleri birbirinden ayrı yorumlamak doğru olmayacaktır, emperyalizm yeni oyunlar peşindedir."

Bahçeli, 16 Nisan referandumunun 1 yılını geride bıraktığını belirterek, "Güçlü devlet ve güçlü yönetim Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin esaslarıdır... Geride kalan bir yılda siyasi partilerin ittifak yapabilmeleri için yasal düzenlemeler de yapılmıştır ve bu milli duruşun bir tezahürüdür. Bunu tanımamak gibi çabalar vardır. CHP'nin başını çektiği ilkesizler koalisyonu çürük çatısını örmektedir" dedi ve şunları söyledi:

"Biz 7 Ağustos Yenikapı ruhuna sağdığız, 16 Nisan'ın sonucuna muazzez sonucuna bağlıyız. Milli birlik ve beraberlik şuuruna ise sonuna kadar sevdalıyız... Bu itibarla CHP, HDP, İP havanda su dövmektedir, vaz geçmelidir. Bozgunculuk kimseye bir şey kazandırmadı.

Halk oylamasının 1. yıldönümünde oturma eylemi yaparak toıplumssal huzura ve milli iradeye virüs aşılamaya ön ayak olanlar yanlışa düşmüşlerdir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin iradesiyle tecelli etmiştir ve tamamıyla meşrudur. CHP saygı görmek istiyorsa millete saygı duymayı öğrenmelidir.

CHP'NİN OTURMA EYLEMİ

CHP''nin OHAL bahanesiyle 81 ilde düzenlediği oturma eylemi, fikren sakat, ahlaken sakıncalı, ruhen hastalıklıdır. Yürüdüler olmadı şimdi de oturmaya başladılar. Bunlar oturdukları zaman kalkmaya bilmezler, kalktıkları zaman yürümeyi beceremezler. CHP, bırakın oturmayı ister amuda kalksın, ister parende atsın, ister ipe çıksın cambazlık yapsın yine yararsız, yine beyhudedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş olmayacaktır. CHP'nin küçük aklı, iç ve dış tehditler tümüyle ortadan kalkana kadar da OHAL'e engel olamayacaktır.."

"SEÇİM 26 AĞUSTOS'TA YAPILMALI"

Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir."

ERKEN SEÇİME METİN ÖNLEMİ

Öte yandan erken seçim önerisi getirerek dikkatleri üzerine çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu grup toplantısında süpriz bir davranışta da bulundu. Bahçeli, salı günleri düzenlediği her grup toplantısı öncesinde konuşma metnini basın mensuplarına dağıttırıyordu. Bahçeli’nin konuşmasını metinden de takip eden basın mensuplarına ilk defa bugün metin verilmedi. Gruptan yapılan açıklamada, fotokopi metinlerin teknik bir arıza nedeniyle dağıtılamadığı aktarıldı. Ancak Bahçeli’nin erken seçim çıkışı ile metnin dağıtılmama sebebi ortaya çıktı. Bahçeli, basın mensuplarınca önceden erken seçimin duyurulmasına önlem olarak metnin dağıtılmaması önlemini aldığı ortaya çıktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN