Son dakika! Erdoğan'dan Putin'e: Rejim Afrin'e girerse sonuçlarına katlanır

Son dakika! Erdoğan'dan Putin'e: Rejim Afrin'e girerse sonuçlarına katlanır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan görüşmede, Şam yönetimine bağlı güçlerin Afrin'e gireceği yönündeki iddialara karşılık "Rejim Afrin'e girerse sonuçlarına da katlanır" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

PLANLANDIĞI ŞEKİLDE SÜRECEK

CNN Türk'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Putin'e, Esad'a bağlı güçlerin Afrin'e gireceği iddialarıyla ilgili olarak, "Suriye rejimi  bu yola girerse sonuçları olur" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın ayrıca Zeytin Dalı harekatının planlandığı şekilde süreceğini söylediği belirtildi.

Görüşmede Rusya'nın Türkiye'nin harekatın sürdürülmesi kararlılığını anlayışla karşıladığı ifade edildi.

İki lider, Afrin ve İdlib konuları ele alındı. İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değindi. 

Erdoğan, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatına ilişkin bilgi paylaşımında bulunurken, terörle mücadele konusunda işbirliği ve eş güdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

REJİMİN HAMLESİNİN ARDINDAN...

Görüşmenin, rejim güçlerinin Afrin'e girme hazırlığı yaptığına yönelik haberlerin ardından gelmesi dikkat çekti. Ankara, hamleye sert cevap verdi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Rejim buraya PKK'yı, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durduramaz" dedi.

Suriye devlet televizyonu, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yle Şam yönetiminin yaptığı pazarlıklara ilişkin bir son dakika gelişmesini duyurdu. Rejimin resmi haber ajansı SANA da gelişmeyi son dakika olarak geçmişti. 

Dün Reuters'a konuşan terör örgütü YPG/PKK'ya yakın kaynaklar, PKK'nın uzantısı SDG'nin Esad rejim güçleri ile anlaştığını, Esad güçlerinin Afrin'e gireceğini iddia etmişti. 

İddiaya göre; Esad güçleri, Türkiye'nin Zeytin Dalı harekâtının hedefindeki Afrin'e girecek. Terör örgütü PKK/YPG kaynakları, Şam rejiminin sınır hattı boyunca konuşlanacağını ve iki gün içinde Afrin'e girebileceğini söyledi.

ERDOĞAN VE RUHANİ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle bugün telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı.

İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresi’ne de değindiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, İran’da yolcu uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybedenler için Ruhani’nin şahsında tüm İran halkına taziyelerini de iletti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN