Son dakika! FETÖ'ye dört büyük operasyon: 71 gözaltı

Son dakika! FETÖ'ye dört büyük operasyon: 71 gözaltı

Çanakkale'de, FETÖ'nün TSK'daki "kripto mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 22 zanlı, Ege Bölgesi yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında doktor, asker ve öğretmenlerin de bulunduğu 25 şüpheli, Ankara, İstanbul ve Konya'da da ByLock kullanıcısı 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün Kara Kuvvetlerindeki "kripto mahrem yapılanması"nın ortaya çıkarılmasına yönelik yürütülen, ankesörlü sabit telefonlardan ardışık arama yapılması soruşturması çerçevesinde 21'i muvazzaf 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

EGE BÖLGESİ YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK'daki gizli yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında doktor, muvazzaf asker, TÜBİTAK görevlisi ve öğretmenlerin de bulunduğu 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, bu sabah 16 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonda 12 zanlı gözaltına alındı. 

Terör örgütünün, TSK içerisinde "Ege Bölgesi ümit yapılanması"nda yer aldıkları ileri sürülen şüpheliler, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Henüz gözaltına alınamayan zanlıların ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ANKARA VE İSTANBUL'DA 7 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 7 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ankara ve İstanbul'da düzenledikleri operasyonlarla şüphelilerden 4'ünü gözaltına aldı.

Diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

KONYA'DA BYLOCK OPERASYONU

Konya’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, 'ByLock' kullanıcısı oldukları belirlenerek gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 12'si gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantılı ve 'ByLock' programı kullandıkları iddia edilen çeşitli meslek gruplarında çalışan 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı 17 adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 12 şahıs gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Adresinde bulunamayan 5 zanlının ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN