Son dakika! YÖK, YSK için yeni tarihi açıkladı: Üniversite sınavı 30 Haziran'da

Son dakika! YÖK, YSK için yeni tarihi açıkladı: Üniversite sınavı 30 Haziran'da

Erken seçimin 24 Haziran'da yapılacak olması bu tarihte gerçekleştirilecek üniversite sınavının ne zaman yapılacağı sorusunu gündeme getirdi. Erken seçim kararından dakikalar sonra gözlerin çevrildiği YÖK, YKS için yeni tarihi açıkladı. Açıklamaya göre YKS 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Ancak ilk turda sonuç çıkmazsa 8 Temmuz'da yapılacak ikinci tur da başka bir sınava denk geliyor.

Üniversiteye geçişte bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS), tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı erken seçim tarihi olan 24 Haziran 2018'e denk geldiği için, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından değiştirildi.

Sınavın, 30 Haziran- 1 Temmuz'da yapılacağı bildirildi.

YKS'nin yeni tarihiyle ilgili YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir.

Erken seçimlerde Cumhurbaşkanı'nın ilk turda seçilmemesi durumunda ikinci tur 15. sonra yapılacak. Bu nedenle YKS tarihi etkilenmeyecek. 

Ancak ilk turda herhangi bir aday üstünlük sağlayamazsa ikinci turun 8 Temmuz 2018'de yapılması öngörülüyor. Ancak 8 Temmuz Pazar günü de Dikey Geçiş Sınavı ve Elektronik Yabancı Dil Sınavı yapılacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN