Terlikle öğrenci döven Kur'an Kursu hocası tutuklandı

Terlikle öğrenci döven Kur'an Kursu hocası tutuklandı

Sakarya'nın Erenler İlçesi’nde, Kuran kursunda küçük yaştaki çocuğu terlikle döverken görüntüleri sosyal medyada yayınlanması üçerine gözaltına alınan 55 yaşındaki Şükrü Yılmaz tutuklandı.

Erenler Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu’nda görevli Yılmaz’ın bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüler sosyal medyada yer aldı. Sınıfta köşeye sığınan küçük çocukağlarken, Yılmaz’ın peş peşe terlikle çocuğa vurması tepki çekti.

TUTUKLANDI

Şükrü Yılmaz, ’çocuğa eziyet etmek’ suçundan sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

NELER YAŞANDI?

Sakarya Müftü Vekili Nejat Arman olayın 15 Temmuz darbe girişiminden önce meydana geldiğini belirterek, "Bu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Çocuğun anne babası şikayetçi olmadı. Amcası şikayetçi olunca idari soruşturma başlattık. Araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. İdari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır" diye açıklamada bulundu. 

MÜFTÜLÜK GÖREVLİLERİNE DE SORUŞTURMA

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı görüntülerin sosyal medyada yer alması ardından çocuğu döven Şükrü Yılmaz, hem de konuyu kendilerine bildirmeyen müftülük görevlileri hakkında soruşturma başlattı. 

Şükrü Yılmaz dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Şükrü Yılmaz ifadesinde, "Mağdur çocuk A.P, 2015 yılı haziran ayından 2016 mayıs ayına kadar anılan Kur'an kursunda hafızlık eğitimi almaktaydı. İddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre zarfında 10-15 kez terlik ve tokatla dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim" dedi. 

"BAZEN TERLİK BAZEN TOKATLA DÖVÜYORDU" 

Mağdur A.P'nin (13) ise emniyetteki ifadesinde, Ş.Y'nin değişik tarihlerde derslerini veremediği için terlik ve bazen tokatla vücudunun çeşitli yerlerine vurmak suretiyle 10-15 kez kendisini dövdüğünü, bu dayak olayını sınıftaki 8-10 öğrencinin de gördüğünü ve onların da dayak yediğini söylediği öğrenildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Şükrü Yılmaz, ’Küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama, eziyet’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN