THY çalışanlarının maaşlarını açıkladı! Ortalığı çok karıştıracak iddialar: Bir aylığı 1 milyondan fazla

THY çalışanlarının maaşlarını açıkladı! Ortalığı çok karıştıracak iddialar: Bir aylığı 1 milyondan fazla

Eski THY Başmüfettişi Bilal Yıldız, THY çalışanlarının maaşlarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından ortalık fena karışacak. Öyle ki maaşların bir aylığı 1 milyondan fazla…

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının maaşı gündemi salladı. Bilal Yıldız’ın açıkladığı rakamlar dudak uçuklatırken, bakın THY çalışanlarının aldığı ücret ne kadarmış?

THY ÇALIŞANLARI NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Bilal Yıldız, eski başmüfettiş görevi yaptığı THY üst düzey yöneticilerin maaşlarıyla ilgili çarpıcı açıklamada bulundu. “THY’de astronomik yönetici maaşları” başlığını atan Yıldız, müdür ve üst düzey yöneticilere verilen yüksek maaşlarla ilgi duyumlarını paylaştığı iddia ediliyor. THY’nin iç işleyişi ve mali yapısına dair detaylara yer verilen yazıda, yönetici maaşlarının ne kadar olduğuna dair konular gündeme geldi.

BRÜT MAAŞI 1 MİLYONDAN FAZLA

Bilal Yıldız’ın iddialarına göre THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin brüt maaşı 1 milyon 400.000 TL ve çalışanlar da yılda 16 maaş alıyor. Bu durumda net maaşın 1 milyon 400.000 TL olduğunu belirtti.

Yıldız, iddialarına göre sekiz genel müdür yardımcısının maaşının bu rakamın %90'ı olan 1 milyon 260 bin TL, kırk bir başkanın maaşının %50'si olan 700 bin TL, elli üç başkan yardımcısının maaşının %35'i olan 490 bin TL, ve yüzlerce müdürün maaşının %25'i olan 350 bin TL civarında olduğunu belirtti.

thy-calisanlarinin-maasi-2.jpg

Bilal Yıldız, THY'nin son faaliyet raporuna göre 9 iştiraki ve 9 bağlı ortaklığı olduğunu ifade etti ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin ilaveten iki şirketten de huzur hakkı aldığını ifade etti.

Yıldız aynı zamanda şu sözlere de yer verdi:

"Ben bunlardan birinin aldığı huzur haklarını, haberleri ve şirket sicil kayıtlarını tarayarak öğrendim. Şirketin mevcut hukuk müşaviri. Halihazırdaki dolgun başkan maaşına (700.000 TL) ilave olarak, iki yan şirketten de huzur hakkı alıyormuş. Diğerlerini zahmet buyurup açıklarlarsa, biz de öğreniriz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN