Tren kazasında 3 TCDD çalışanı tutuklandı

Tren kazasında 3 TCDD çalışanı tutuklandı

Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren kazası ile ilgili 3 TCDD görevlisine tutuklama kararı verildi.

Ankara'da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan trren kazasıyla ilgili 3 TCDD görevlisi tutuklandı.

SAVCILIKTA SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan hareket memurlarından Sinan Y.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. Sinan Y., "Hat 1’de gitmesi gereken hızlı tren hat 2’ye girdi. Makasçı hat değişikliği için bana bilgi vermedi" dedi.

18-12/17/hiz-1545064462.jpg

"BENİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİLER"

Sinan Y. ifadesinde meydana kazanın iletişim kopukluğundan kaynaklandığını iddia etti. Sinan Y. tren makinistlerinin 1. yoldan hareket ettikten sonra 9 makas değişikliği ile H1 hattına girmesi gerektiğini, ancak makas değişikliği yapılmadan H2'ye girdiğini görmeleri gerekmesine rağmen bu konuda kendisiyle iletişime geçmediklerini ve bildirimde bulunmadıklarını söyledi.

"HERHANGİ BİLGİ VERİLMEDİ"

İletişimsizlik ve bilgi eksikliğinden kazaya yol açtığını yineleyen Sinan Y. devamla şunları söyledi: "Kaza, Tren teşkil memurunun (makasçının) bana makasları değiştirip treni H1'e aldığına dair teminat vermesine rağmen 5 makası H1'e tanzim etmemesi, H2'ye girdiğini gören makinistlerin yanlış yola girdiklerine dair bana ve kontrolöre herhangi bir bilgi verilmemesinden kaynaklandı".

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN