Türkiye MAG dönem Başkanlığı’nı üstlendi

Türkiye MAG dönem Başkanlığı’nı üstlendi

Türkiye, 2024 yılında Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu Dönem Başkanlığını üstlendi. Bu çerçevede; 51. MAG toplantısı 17- 18 Nisan 2024 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak

Türkiye, 2024 yılında Bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemler (GGAÖ) kapsamındaki 51. MAG Dönem Başkanlığı'nı üstlendi. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye bu sorumluluğu üstlenerek 17-18 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan 51. MAG toplantısına ev sahipliği yapacak.

MAG (Multinational Arms Control Group - Çok Uluslu Silah Kontrol Grubu), bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemler alanında iş birliğini ve diyalogu teşvik eden bir platformu. Bu kapsamda, RACVIAC (Regional Arms Control Verification and Implementation Assistance Centre - Bölgesel Silah Kontrolü Doğrulama ve Uygulama Yardım Merkezi), Güneydoğu Avrupa ülkelerine eğitim desteği sağlamak ve bölgesel diyalogu artırmak gibi hedefler doğrultusunda faaliyet gösteriyor.

RACVIAC'ın asli üyeleri arasında Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan bulunuyor. Bu ülkeler, bölgesel barış ve güvenliğin korunması, silahların kontrolü ve uluslararası antlaşmalara uyum konularında iş birliği yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN