Türkiye'deki tüm ilkokul ve liseleri ilgilendiriyor! MEB'den okullar için yeni karar! Milli Eğitim Bakanlığı bugün duyurdu

Türkiye'deki tüm ilkokul ve liseleri ilgilendiriyor! MEB'den okullar için yeni karar! Milli Eğitim Bakanlığı bugün duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve liselileri yakından ilgilendiren duyuruyu yaptı. Okullar için alınan kritik karar paylaşıldı. Bugün itibariyle yapılan duyuruda kamuoyuna değerlendirme sundu. İşte müfredat hazırlıkları...

BURAK ÖZTOPRAK

Müfredat hazırlık sürecine giren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) on yıllık çalışmayı duyurdu. Okulları ilgilendiren bu çalışmayı kamuoyunun değerlendirmesine sunarak görüş bildirme imkanını paylaştı. Yeni modele dair gelişmeler dikkat çekti. İşte müfredat hazırlığı...

GÖRÜŞ BİLDİRME İMKANI SUNULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin eğitim vizyonunu şekillendirecek olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağını görüşe açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerini kapsayan zorunlu derslerin müfredatını yeniden düzenleyen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyunun değerlendirmesine sundu. Taslak, bir hafta boyunca "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinde görüş bildirme imkanı sunulacak.

0x0-1713950642128.webp

ON YILLIK ÇALIŞMA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemde yürüttüğü çalışmaların ürünü olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çabanın sonucu olarak ortaya çıktı. Bu modelin oluşturulması sürecinde, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yoğun bir çalışma yürütüldüğü bildirildi.

zjcqirlpquwckfg1t4jzkq.webp

MÜFREDATIN HAZIRLIK SÜRECİ

Bakanlık, müfredat hazırlık sürecinde uzun süren görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden detaylı analizler gerçekleştirdi. Toplantılar düzenleyerek, eğitim alanında uzman isimlerden ve eğitim paydaşlarından gelen geri bildirimleri değerlendirdi.

Modelin oluşturulması aşamasında, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarından oluşan ekipler tarafından yirmi çalıştay düzenlendi. Bu çalıştaylar sayesinde, müfredatın temel becerileri çerçevesi belirlendi ve şekillendirildi.

24179.jpg

ORTAK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Yapılan açıklamalara göre, sadece geçtiğimiz yaz aylarından bu yana 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi. 260 akademisyen ve 700'ün üzerinde öğretmen sürekli olarak bu toplantılara katıldı. Bununla birlikte, ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalışmalar yürüttü.

Yeni müfredat taslağı, bir haftalık askı sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son eleştiriler, görüşler, öneriler ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek. Bu süreç sonunda taslak, son şeklini alacak ve gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN