Türkiye'nin başarısı manşet oldu! Türk yapımı akıllı deniz mayına büyük ilgi... Özellikleri ağızları açık bıraktı

Türkiye'nin başarısı manşet oldu! Türk yapımı akıllı deniz mayına büyük ilgi... Özellikleri ağızları açık bıraktı

Türkiye'nin başarısı, dünya basınının manşetinde! Türk yapımı akıllı deniz mayını büyük ilgi gördü! Özellikleri ise ağızları açık bıraktı...

Türkiye'nin savunma endüstrisindeki başarıları uluslararası savunma yayın organlarında geniş yankı buldu. Küresel organlar, Türkiye'nin orta irtifa SİHA'sı TB3'ün yeni bir irtifa rekoru kırması ve Asya'daki dev savunma fuarında sergilenen milli deniz mayını 'MALAMAN'ın özelliklerini manşetlerine taşıdılar.

BAYRAKTAR TB3'ÜN BAŞARISI DÜNYA MANŞETİNDE

Bayraktar TB3, 20. test uçuşunu gerçekleştirdi! | Gündem

Türkiye'nin savunma alanındaki başarısıyla ilgili olarak, Army Recognition gibi küresel savunma yayın organlarında yer alan haberlerde, Türk savunma sanayisinin önde gelen markalarından Bayraktar'ın son SİHA'sı TB3'ün, milli üretim olan motor gücüyle 33 bin feet yüksekliğe çıkarak yeni bir rekor kırdığı vurgulandı. TB3'ün orta irtifa uçuşlarını başarıyla tamamladığı ve Aselsan tarafından geliştirilen 'ASELFLIR-500' yüksek çözünürlüklü kamera sistemi ile keşif ve gözlem kabiliyetinin arttığı belirtildi. Ayrıca, TB3'ün milli deniz savaş araçlarından iniş ve kalkış yapabilme özelliği de vurgulandı.

AKILLI DENİZ MAYINI: MALAMAN

malaman-1.jpg

Diğer yandan, Naval News gibi saygın uluslararası denizcilik yayın organlarında ise Malezya DSA 2024 fuarında sergilenen milli 'akıllı deniz mayını' MALAMAN'ın özelliklerine dikkat çekildi. MALAMAN'ın, denizde kuvvetli adaptasyona sahip olduğu, uzak mesafe derinlikte hedeflerini seçebildiği ve akustik, manyetik ve basınç sensörleri sayesinde hedefini ıskalamadığı belirtildi. Ayrıca, MALAMAN'ın çift kamuflajlı olmasıyla, hem görsel hem de akustik kamuflaja sahip olduğu ve 100 metre suyun altında ve 1800 metre genişliğinde bir alanda görev yapabildiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN