Türkler değerini bilmiyor, turistler sırf bunun için dünyanın öbür ucundan geliyorlar! Kilolarca depolayıp ülkelerine dönüyorlar

Türkler değerini bilmiyor, turistler sırf bunun için dünyanın öbür ucundan geliyorlar! Kilolarca depolayıp ülkelerine dönüyorlar

Türkiye'de bolca bulunuyor ancak birçok kişinin haberi olmuyor. Yumurtadan 30 kat daha yararlı ancak değeri bilinmiyor. Turistler sırf bu lezzet için dünyanın öbür ucundan geliyor kilolarca depolayıp ülkelerine götürüyor. Anadolu'ya has meşhur lezzet dünyanın odak noktası oluyor.

Turistler tarafından sıklıkla tüketilen Anadolu'ya has lezzet Divle Obruk peyniri, dünyanın dört bir yanına nam saldı. Dünyanın her yanına kilo kilo gönderiliyor en ünlü lezzetlerden biri haline dönüşüyor. Cilde, saçlara ve kemiklere son derece faydalı olan bu peynir son yılların trend besinleri arasında yer alıyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan bu lezzet sağlıklı yaşamında Temel yapı taşlarından biri oluyor.

DİVLE OBRUK PEYNİRİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek protein içerir: Kaliteli bir protein kaynağı olarak karşımıza çıkan Obruk peyniri, protein, kas gelişimi ile birlikte onarım içinde sıklıkla tüketiliyor. Sporcular ve aktif bireyler de bu lezzetin faydalarından yararlanıyor.

Kalsiyum kaynağı: Sağlıklı kemik ve dişlerin temel yapı taşını oluştururken Obruk peynirinin faydasına da diyecek söz bulunamıyor. Kalsiyum bakımından zengin olmasının yanı sıra kemik sağlığına da destek sağlıyor.

obruk-peyniri-kapak.jpg

Probiyotik kaynağı: Obruk peyniri, sindirim sistemine faydalı olan probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin dengelenmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Laktoz içeriği düşük: Bazı kişilerin laktoz intoleransı bulunurken süt ve süt ürünlerini sindirmekte zorlanır. O bu peynir diğer ürünlere göre daha düşük laktoz içeriğine sahiptir. Bu nedenle laktoz intoleransı bulunan kişilerde kolaylıkla tüketebilmektedir.

Antioksidan zengini: Obruk peyniri antioksidan açısından son derece zenginleştirilmiş bir peynir türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.

divle-obruk-peyniri-kapak.jpg

TÜRKİYE'NİN EŞSİZ LEZZETİ MANYAS LORU

İçerisinde yer alan yüksek oranda vitamin ve mineraller dikkat çekerken Manyas loru Balıkesir yöresine ait bir peynir türü olarak biliniyor. Kaymak tadını andıran bu lezzet yumuşak dokusu ve ağızda kaybolan yapısıyla turistlerin vazgeçilmez lezzeti oluyor. Peynirlerin kalsiyum açısından zengin olduğu bilinirken özellikle Manyas zorunlu kemik ve diş sağlığı üzerinde büyük etkileri bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN