Üniversite mezunu subay alımı 2018 duyuruları ne zaman olacak | İşte subay alım şartları ...

Üniversite mezunu subay alımı 2018 duyuruları ne zaman olacak | İşte subay alım şartları ...

Üniversite mezunu subay alımı için bekleyen adaylar geçmiş aylarda Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin yaptığı açıklamadan sonra merakla bekliyordu. Cankli Türk Silahlı Kuvvetleri’ne alınacak subay ve astsubay sayısı hakkında bilgi vermişti. bu gün yeniden sosyal medyada üniversite mezunu subay alımı gündem oldu. Üniversite mezunu subay alımı 2018'de nasıl olacak? Subay alım şartları nelerdir? İşte subay alımı hakkında merak edilen her şey...

Bakan Canikli aylar önce üniversite mezunu subay alımı için açıklama yapmıştı. Milli Savunma Üniversitesi en az lise mezunu 9 bin 753 astsubay ve subay alımı yapıyor.Subay alım şarları açıklandı.  Üniversite mezunu subay alımı 2018 yılında nasıl olacak?  Peki kimler başvurabilir, subay alım şartları ile diğer detaylar nedir? 

Subay alımını bilindiği gibi Milli Savunma Üniversitesi yapıyor. Milli Savunma Üniversitesi ilk öğrenci alımları geçtiğimiz sene yapıldı ve subay ile astsubay sınıflarına müracaat etmek isteyen öğrencilerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan YGS, LYS puanlarına bakıldı. Üniversite mezunu subay alımı 2018'de de devam edecek. Subay alım şartları Milli savunma Bakanlığının internet sitesinden yayınlandı. 

 18-01/20/subay-alim-sartlari.jpg

ÖSYM tarafından yapılacak olan üniversite sınavları en erken Haziran ayında yapılacak. Sınav tarihi geç olduğu için Milli Savunma Üniversitesi subay ve astsubay öğrenci alımlarının ne zaman yapılacağı merak edilmekteydi fakat düşünüldüğü gibi alımların geç yapılmayacağı öğrenildi. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi tarafından beklenen ilan yayımlandı. En az lise mezunu 9 bin 753 subay ve astsubay öğrencisi alımı yapılıyor. Peki bu ilana kimler başvurabilir, hangi kuvvet komutanlığı kaç kişilik alım yapılacaktır.

CANİKLİ SUBAY ALIMLARI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı basın açıklamasında “Dış kaynaktan acil ihtiyacımızı karşılamak amacıyla 2018 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığımız için 2427 subay, 2657 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için 693 subay, 836 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız için 341 subay, 1899 astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığımız için ise 300 subay, 600 astsubay olmak üzere toplam 3761 subay ve 5992 astsubayımızın yetiştirilmesi planlanmaktadır.” demişti. Canikli 18 Mart 2018’de sınav yapılacağını da belirtmişti. 

2018 SUBAY-ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Her yıl Nisan ve Mayıs aylarında Subay ve Astsubay alımları için ilanlar yayınlanmaktadır biz kariyermemur.com olarak TSK’nın tüm alımlarını takip etmeye devam edeceğiz internet sitemizde TSK Alımları kategorisinden tüm TSK personel alımlarından haberdar olabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2017 Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı Şartları Açıklandı başlıklı makalemizde Dış Kaynaktan Subay Alımı, Muvazzaf Subay Alımı ve Subay alımı hakkında bilgiler verilmektedir.

2018 SÖZLEŞMELİ SUBAY ALIM ŞARTLARI NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı İç İşleri bakanlığına bağlı olarak çalışan subaylar, en çok tercih edilen meslekler arasında.
Subaylık alımları başladı. Lisans mezunu olan adaylar arasından sivil başvuracaklar için 27 yaşını tamamlamamış olmak.
Lisans üstü mezunları için 32 yaşını bitirmemiş olmak şartı bulunuyor.

Kamu kaynaklarından mahrum olmayanlar, güvenlik araştırmalarından olumlu sonuçlananlar, jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli alımlarına başvuru yapabilirler.

İlanlar İnternet sitesinde yer alan başvuru duyurularında yer alıyor.
Başvuru yapacak ola adayların silah taşıma engelinin bulunmaması gerekiyor.
Sağlık bakımında belirtilen şartları taşıması gerekiyor.

HANGİ KOMUTANLIK KAÇ SUBAY ve ASTSUBAY ALINACAK?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevlendirilecek subay ile astsubay öğrencileri bundan sonra Milli Savunma Üniversitesinde yetiştirilecek. Bu sene toplam 9 bin 753 subay ve astsubay alımı yapılacaktır. Peki hangi komutanlık kaç kişilik alım yapacak. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 341 Subay Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 300 Subay, 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 427 Subay, 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 693 Subay ve 836 Astsubay alımı yapacaktır. Harp Okullarına erkek ve kadın öğrenci alımları yapılacak iken Astsubay Meslek Yüksek Okullarına sadece erkek öğrenci alımı yapılacaktır.

18-01/20/subay-alimi.jpg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Üniversitesinde eğitilmek üzere en az lise mezunu 9 bin 753 subay ile astsubay öğrencisi alımı yapılacaktır. Peki kimler başvurabilir, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesi 9 bin 753 subay ve astsubay alımına ilişkin tüm bilgiler yukarıda verilmiştir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların en geç 15 Şubat 2018 tarihine kadar aşağıdaki link yardımı ile başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN