YGS sınavını 1 dakikayla kaçıran öğrenciler gözyaşlarına boğuldu

YGS sınavını 1 dakikayla kaçıran öğrenciler gözyaşlarına boğuldu

Yaklaşık 2,5 milyon üniversite adayının ter döktüğü Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün saat 10:00'da yapıldı. Sınava girecekleri binalara 09.46'da gelen birçok aday, 1 dakika geç kaldıkları için sınava alınmayınca gözyaşlarına hakim olamadı.

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017 YGS) tamamlandı. Toplamda 2 milyon 265 bin 902 adayın başvuru yaptığı sınav saat 10.00-12.40 arasında uygulandı.

17-03/12/1-1489315742.jpg

Sabah erken saatlerden itibaren aileleriyle sınav merkezlerine gelen öğrenciler saat 09.00’dan itibaren, güvenlik kontrolünden geçirilerek tek tek salonlara alındı.  

17-03/12/4.jpg

Ankara'da da üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Geç kalan öğrenciler görevliler tarafından sınav salonuna alınmadılar.  Sınava giremeyen öğrenciler üzüntü yaşadı.

VELİLER TESELLİ ETTİ

Adana'da geç kaldığı için Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) alınmayan genç kız, gözyaşlarına boğularak tepki gösterdi. 

17-03/12/3.jpg

 Bu sırada bir erkek ve kız aday ise bu kez babalarıyla tekrar okula gelip sınava alınmak istedi.  Ancak görevliler sınav giriş belgesinde sınava en son ne zaman girileceğinin belirtildiğini, kendilerinin de sınava geç kaldığı söyledi.

ÖSYM'Yİ TAKİP EDEMİYORUZ

Bunun üzerine genç kız ve babası duruma tepki göstererek, "Biz sınava mı hazırlanacağız, yoksa sistemi mi öğreneceğiz. Her yıl değişiklik oluyor. Artık ÖSYM'yi takip edemiyoruz" diyerek tepki gösterip belgeleri yırtıp okuldan ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN