Yıldırım ve Bahçeli referandumdan sonra ilk kez görüştü

Yıldırım ve Bahçeli referandumdan sonra ilk kez görüştü

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli, referandum sonrası ilk kez Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, terörle mücadele, AKPM'nin Türkiye aleyhindeki kararı, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin uyum yasaları ele alındı.

EROL METİN/ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandumu sonrası ilk kez bir araya geldi. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. İki liderin seçimde elde edilen başarıdan dolayı karşılıklı birbirini tebrik ettiği belirtildi.

Bahçeli'nin, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın ikinci Kandil'e dönüştürmeye çalıştığı Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karakoç Dağı bölgelerine düzenlenen hava harekatı konusunda hükümete desteğini bildirdiği kaydedildi. Terörle mücadelenin tavizsiz sürmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, MHP olarak sonuna kadar hükümetin arkasında olduklarını vurguladı. Görüşmede, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye aleyhindeki kararının da masaya yatırıldığı öğrenildi. Bahçeli'nin AB'nin Türkiye karşıtı tutumunun kabul edilemez olduğunun altını çizdiği belirtildi.

UYUM YASALARI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Başbakan Yıldırım ile Bahçeli'nin görüşmesinde, referandum sonuçları ve bundan sonra izlenecek yol haritası da masaya yatırıldı. Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin uyum yasalarının hazırlanması konusunun gündeme geldiği, başta seçim sistemi, siyasi partiler kanunu ve TBMM içtüzüğü olmak üzere değişikliğin yapılacağı alanlarda AK Parti ve MHP'nin ortak çalışma yürütmesinin önemine vurgu yapıldığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN