YKS kontenjan kılavuzu | 2018 YKS üniversite bölümleri ve kontenjanları

YKS kontenjan kılavuzu | 2018 YKS üniversite bölümleri ve kontenjanları

YKS kontenjan kılavuzu sonuçların açıklanmasından hemen sonra üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adayları tarafından araştırılmaya başlandı. ÖSYM'nin bu sene ilk kez düzenlediği YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası tercih kılavuzu yayınlandı. 2018 yılı YKS üniversite bölümleri ve kontenjanları haberimizde...

 

Haberimizde YKS kontenjan kılavuzu  bulabilir 2018 YKS üniversite bölümleri ve kontenjanları hakkındaki son dakika bilgilerini takipedebilirsiniz. 31 Temmuz Salı günü ÖSYM tarafından YKS sonuçları açıklandı. Puanlarını öğrenen öğrenciler şimdide üniversitelerin kontenjanlarını ve bölümlerin ne kadar öğrenci alacağını merak ediyor. İşte YSK kontenjan kılavuzu ve detaylar...

Lise  mezunu olup Üniversiteye geçmek isteyen öğrenciler geçtiğimiz günlerde bu yıl ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS'ye girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen YKS sınavı tercih kılavuzu ise sonçlar ile birlikte bu gün açıklandı. 

SINAVLARA TOPLAMDA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

TYT'ye başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 aday 7 bin 884 binadaki 129 bin 291 salonda, AYT'ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday 6 bin 746 binadaki 108 bin 470 salonda, YDT'ye başvuran 131 bin 453 aday ise 779 binadaki 6 bin 418 salonda sınava alınacak.

ÖSYM 2018 YKS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

ÜNİVERSİTE YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Üniversite boş kontenjanları öğrenmek ve YKS tercihleri hakkında bilgi sahibi olmak için yukarıda bulunan bağlantıya tıklamanız yeterli.

2018 YKS KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM'nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN