Yüzbinler Filistin’in yanında 

Yüzbinler Filistin’in yanında 

Mescid-i Aksa’nın girişine dedektör koyup, Müslümanlara şiddet uygulayan İsrail’in saldırgan tavrı Yenikapı’da protesto edildi. Büyük Kudüs Mitingi’nde buluşan yüzbinler, Tel Aviv’in zulüm politakasına lanet okudu, Filistinlilerin yanında olduğunu ortaya koydu.

Yüzbinlerce vatandaş, Saadet Partisi öncülüğünde Büyük Kudüs Mitingi için Yenikapı’da buluştu. Dün saat 17.00’de miting alanına akın akın giden vatandaşları Filistinliler üzerinde zulmünü artıran, ibadet hakkına engel olan İsrail yönetimine karşı sloganlar attı, mazlumların yanında olduklarını gösterdi. Etkinlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Genel Başkanvekili Hüseyin Oruç, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Hukuçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı konuşma yaptı. Konuşmacıların hedefinde Mescid-i Aksa’da şiddet politikası güden Tel Aviv yönetimi vardı. Türk ve Filistin bayraklarıyla Yenikapı’ya gelen yüzbinler, arama noktalarından geçerek alana alındı.

17-07/31/sxcdfg.jpg

Vatandaşlara alana girişte Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı. Miting öncesi Osman Gündüz konser verirken, mehter takımı da marşlar seslendirdi. 

Vatandaşların mitingi daha rahat takip edebilmeleri için alanın farklı yerlerine dev kolonlar ve ekranlar yerleştirildi. Bazı vatandaşların Özgür Kudüs ve Filistin yazılı kafa bantları taktığı görülürken, alana onlarca palet su bırakıldı. Ayrıca vatandaşların kullanımı için alanın farklı yerlerine mescit, seyyar tuvaletler yerleştirilirken, acil müdahale için ambulans ve sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Yenikapı Etkinlik Alanı’nın farklı yerlerine “Kanında boğulacaksın İsrail”, “Kahrolsun İsrail” yazılı pankartlar asıldı.

Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk, konuşmasında “İsrail’e lanet Filistin’e destek mitingiyle aziz milletimizin zulme karşı olduğunu, sömürülmeye karşı olduğunu, dünyaya ilan ettiniz. Bu büyük bir şereftir. Bu şerefi bize bahşettiği için Allah’a şükrediyoruz” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu miting öncesi Filistin konusundaki hassasiyeti dolayısıyla Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo’ya bir davet mektubu göndermişti.

17-07/31/asd.jpg

Filistin konusundaki hassasiyetiyle bilinen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da mitinge davet edildi. Mitinge Memur-Sen’in yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı, ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği, ASKON, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi. CHP mellitvekilleri Mahmut Tanal ve İlhan Kesici de mitinge katıldı. 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldüren İsrial güçleri, Harem-i Şerif’in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti. 25 Temmuz’da dedektörden vazgeçen İsrail, bölgede bu kez şiddet uygulamıştı.

‘BU MEYDANI GÖREN ZALİMLER TİTRİYOR’

Yenikapı’daki büyük Kudüs mitinginde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vatandaşlara hitap etti. Bugün Gazze’nin, Batı Şeria’nın ve Ramallah’ın gönlünün bu mitingde olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, bütün mazlumların umutlarının miting meydanında olduğunu belirterek, “Bu meydanda Filistin işgal altındayken rahat uyuyamayan Selahaddin Eyyubi’nin torunları, Alparslan’ın torunları,  Necmettin Erbakan’ın talebeleri var. Gazze’nin olduğu kadar Tel Aviv’in de gözü bu meydanda. Emin olun onların korkudan bacakları titriyor. Bugün burada 80 milyon Türkiye’nin yüreği var” diye konuştu. Kudüs’ün sadece bir şehir ve mübarek bir mekan olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Kudüs ulvi bir dava, vazgeçilmez bir sevdadır. Hakk’a açılan kapı, zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Müslümanların ortak ruhu ve ortak paydasıdır.” Karamollaoğlu, ayrıca İslam birliğinin zorunlu olduğunu dile getirerek, bunun çok da zor olmadığını söyledi.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN