Zonguldak Liman'ında iki antitank füzesi ele geçirildi

Zonguldak Liman'ında iki antitank füzesi ele geçirildi

Zonguldak Limanı'nda iki anti tank füzesi ele geçirildi. Olayla ilgili operasyonda bir İranlı gözaltına alındı.

Zonguldak Limanı gümrük sahasında bir tırda antitank füze yapımında kullanılan 2 dürbün ile 2 tetik mekanizması ele geçirilirken, gözaltına alınan İran uyruklu bir kişi tutuklandı.

GİZLİ BÖLMELERDE YAKALANDI

Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin denetimi kapsamında, 27 Nisan'da Ukrayna'dan Ro-Ro gemisiyle Zonguldak Limanı gümrük sahasına gelen E.E'nin (38) kullandığı tırın çekici ve dorsesinde arama yapıldı.

Aramada, gizli bölmelere saklanmış halde antitank füze yapımında kullanılan 2 dürbün ile 2 tetik mekanizması ele geçirildi.

İRAN'A GÖTÜRÜLECEKTİ

Olaya ilişkin İran uyruklu tır sürücüsü E.E, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Bu arada E.E'nin, Ukrayna'dan aldığı malzemeleri, Ro-Ro gemisiyle Zonguldak Limanı'ndan İran'a götüreceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN