'Amirallerin yarısı sistem dışına atıldı’

'Amirallerin yarısı sistem dışına atıldı’

‘Askeri Casusluk’ kumpasını düzenleyen Paralel Yapı’ya yönelik soruşturmada, Emekli Yarbay Mustafa Önsel’in “Ağacın Kurdu, TSK’da Şakirtlerin İşgali mi?” kitabından da yararlanıldığı öğrenildi. Kitapta, örgütün TSK’yı özellikle 2008 yılından sonra örümcek ağı gibi sardığı belirtiliyor.

[Karar]
KENAN BUTAKIN

İzmir’de, ‘Askeri Casusluk’ kumpasına karşı başlatılan soruşturmada Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mağdurlarının bilgilerinin de etkili olduğu öğrenildi. Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun, Balyoz Davası mağduru Emekli Yarbay Mustafa Önsel’in kaleme aldığı “Ağacın Kurdu, TSK’da Şakirtlerin İşgali mi?” isimli kitabından da yararlandığı belirtildi. Soruşturma dosyasında yer alan kitapta, Paralel Yapı’nın kuvvet komutanlıkları, askeri liseler ve Deniz, Kara ve Hava Harp okullarındaki yapılanmaları ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

HEDEFTEKİ KOMUTANLIK

Geçen aralıkta tamamlanan kitapta, ‘Askeri Casusluk’, ‘Fuhuş-Şantaj’, ‘Amirallere Suikast’ gibi kumpas davalarıyla ilgili dikkat çekici bilgiler yer alıyor. Örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) en az nüfuz edebildiği yerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olduğu belirtilen kitapta, şu ifadelere yer veriliyor: “Az sayıda elemanlarının sistemi ele geçirmeleri için Poyrazköy ile başlayan, Amirallere Suikast, İstanbul ve İzmir Casusluk, Balyoz gibi operasyonlarla devam eden tasfiye sürecinde, Deniz Kuvvetleri’nde en etkin görevlerde bulunan amirallerin yarıdan fazlası sistem dışına atılmıştır.”

2 BİN ÖĞRENCİ AYRILDI

Örgüt mensubu olmayıp çok başarılı olan, özellikle de asker çocukları ve askeri lise mezunu öğrencilerin 2008 yılından sonra baskı görerek ayrılmak durumunda bırakıldığını belirten Önsel, şöyle devam etti: “2001-2007 yılları arasında ayrılan öğrenci sayısı sağlık dahil yaklaşık 150. Ancak 2008-2014 arasında ayrılan öğrenci sayısı, sağlık hariç yaklaşık 2 bindir. Örgüt mensubu olduğu iddia edilen subayların baskı ve işkencelerine dayanamayan Harbiyeliler ayrılmak zorunda kalmışlardır.” Paralel Yapı’nın birkaç albay veya generalden ibaret olmadığını da belirten Önsel, “Her yeri örümcek ağı gibi sarmışlar. Bazı etkili yerleri işgal edenler de, bu güçle uğraşmaktansa onlarla uzlaşmayı çıkar yol görmüştür” dedi. Önsel, iddialara göre sadece Jandarma’da 2010-2014 arasında Personel Başkanlığı’nca yapılan bütün atamaların örgütün tasarrufunda gerçekleştiğini de ekledi.

İSİMSİZ İHBARLA ARAMA

Önsel kitabında, örgüte rest çeken Deniz Harp Okulu’ndaki bazı öğrencilerin bilgisayarlarının isimsiz ihbarlar neticesinde kontrol edildiğini belirterek, şöyle dedi: “Askeri Casusluk, Fuhuş-Şantaj, Amirallere Suikast davalarında olduğu gibi, bilgisayarlarda hayvan pornosu dahil iğrenç görüntülere rastlandı. Ancak söz konusu verilerin, öğrencilerin ders ve diğer faaliyetlerde bulunduğu tarih ve saatlerde bilgisayarlarına yerleştirildikleri ortaya çıktı. İşin içinde bilgisayarları kontrol eden personelin olduğu alenen belliydi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN