Eğitim Teknolojileri Zirvesi 5 Mart'ta başlıyor

Eğitim Teknolojileri Zirvesi 5 Mart'ta başlıyor

Eğitimcileri, akademisyenleri, eğitim teknolojileri uzmanlarını ve çeşitli paydaşlarını bir araya getirerek, 21. yüzyıl eğitim ortamında teknolojinin farklı yönlerinin ele alınmasına olanak sağlayan Eğitim Teknolojileri Zirvesi , 5 Mart 2016 tarihinde Şişli'de başlayacak.

Eğitimcilere ilham verip, onların deneyimlerinden ilham almayı amaç edinen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (#ETZ16), bu yıl 5 Mart 2016 tarihinde Radisson Blu Hotel, Şişli’de gerçekleştirilecek ve katılımcılarını her yıl olduğu gibi bir çok sürprizle karşılayacak.

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ); eğitimcileri, akademisyenleri, eğitim teknolojileri uzmanlarını ve çeşitli paydaşlarını bir araya getirerek, 21. yüzyıl eğitim ortamında teknolojinin farklı yönlerinin ele alınmasına olanak sağlamaktadır. Bu zirve, ilk yılından itibaren eğitim camiası ile iş ve medya dünyasını da bir araya getirmeyi hedeflenmiştir. ETZ16’da alanında uzman yerli ve yabancı birçok önemli isim sunumlarında fikirlerini paylaşırken, katılımcılar panellerde sorulara cevaplar arayıp, atölye çalışmalarında ürünler ortaya çıkartacaklardır.

Hologram teknolojisi

ETZ’nin, ilk yılında olduğu gibi ikinci yılında da hologram gösterisi ile açılış yapıldı. Bu gösterilerde ilk yılın geçmişten gelen konuğu Albert Einstein olurken, 2. yılda konuk Graham Bell oldu. ETZ’de bu yıl katılımcılar kendi hologramlarını yapacaklar, zirvenin en ilginç etkinliklerinden biri Uğur Mert ve Lamia Aktaş’ın gerçekleştireceği "Hologram Atölyesi" olacak.

Teknoloyiyle sanatın buluşması

Ünlü sunucu Geveze’nin sunacağı ETZ16’da bu yıl teknolojiyle sanatın buluşacağı muhteşem bir açılış gösterisi yapılacak. Katılımcılar teknolojinin sanatla vücut bulmuş halini izleyecekler.

Teknolojinin zirvesi ETZ16 geliyor

Bu yıl ETZ16’da bir çok etkinlik sizleri bekliyor. Bağlantıcılık kuramı’nın öncüsü Stephen Downes Kanada’dan gelip dünyadaki teknolojik gelişmelerden bahsedecek. Sınıfını baştan yaratarak eğitimcilere ilham veren Ahmet Naç, ETZ’deki konuşmasıyla da bizlere ilham olmaya hazırlanıyor.

Blippar CEO’su Zehra Öney’in moderatörlüğünde yapılacak olan panelde iş dünyasındaki teknolojik gelişmeler ve en son trendleri paylaşacak. Cem Seymen çok yönlü çalışmaları ve fikirleriyle, kodlama alanında yapılan çalışmaların öncüsü olan Doç. Dr. Şirin Karadeniz ve Dr. Yasemin Allsop ise son günlerde çok gündemde olan kodlama konusunda katılımcıları aydınlatacak.

Katılımcılar, Dinamo Danışmanlık kurucusu Evrim Kuran’ın katılımı ile ‘nesiller’, “Sosyal Medya Savaşları” kitabının yazarı Ümit Sanlav ve Abbas Güçlü ile de sosyal medya hakkında bilgi sahibi olacak. Ayrıca, Merck EMEA Yetenek ve Gelişim Direktörü ve PERYÖN Genel Başkanı Sevilay Pezek Yangın’ı dinlerken iletişim etkinliğinde de yeni bağlantılar kurma fırsatı bulunacak.

Atölyelerde Maker, arttırılmış gerçeklik ve hologram, “Tezgah Üretim Evi” hep birlikte üretilirken, STEM ve oyunlaştırmanın incelikleri anlatılacak.

ETZ’deki STEM paneli Doç. Dr. Tufan Adıgüzel önderliğinde BAU STEM tarafından yönetilecek. Geçen yıl “Eğitimde Fark Yaratan Kadınlar” panelindeki İngilizce öğretmeni bayanlar, bu yıl matematikçi beylerle karşı karşıya gelecek ve hangi branşın teknolojiyi eğitime daha iyi entegre ettiğini tartışacaklar.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Işıl Boy Ergül, etkinliği "Eğitim ve teknolojiye dair tüm paydaşları bir araya getirmenin yanında pek çok sürprizi içinde barındıracak olan, şimdilik sadece bir kaç konu başlığını açıkladığımız etkinlik dahilinde daha birçok uzman, yerli ve yabancı konuşmacı bizlerle birlikte olacak. Kısacası, Eğitim Teknolojileri Zirvesi bu yıl da bünyesinde ilkleri barındıracak ve yine adından sıkça söz ettirecek" cümlesi ile özetledi.

F Klavye Şampiyonları

ETZ’de bu yol açılış konuşmaları F klavye şampiyonları tarafından anlık olarak ekrana yansıtılırken, İngilizce konuşmalar da anlık ceviri ekipleri desteğiyle F klavye ile ekrana yansıtılacak.

Sosyal Sorumluluk

İlk düzenlendiği yıldan beri çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürüten ETZ, bu yıl her konuşmacı için KAÇUV’a (Kanserli Çocuklar Umut Vakfı) bağış yapacak. Ayrıca İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı) de ETZ’de yer alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN