Erdoğan - Putin görüşmesinde sürpriz karar: İki lider yüz yüze görüşecek

Erdoğan - Putin görüşmesinde sürpriz karar: İki lider yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin, dün açıklanan ve bugün saat 12.00'de yapılacağı bildirilen görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları olumlu geçtiğini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin ile 7 ay aradan sonra ilk kez telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin olumlu geçtiği bildirildi. Putin ile Erdoğan arasındaki görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

G-20'DE YÜZYÜZE GELECEKLER

Erdoğan ve Putin'in, 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'de düzenlenecek 2016 G20 Hangzhou Zirvesi'nden önce görüşmesi planlanırken, zirvede ise ayrı bir görüşme daha yapabilecekleri belirtildi.

İLK AÇIKLAMA BEŞTEPE'DEN

Cumhurbaşkanlığı’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir. Sayın Putin, görüşme sırasında İstanbul’daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir. İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada da "İki lider teröre karşı sıkı işbirliği ihtiyacını vurguladı" denildi. Putin'in ayrıca ticari ilişkilerin başlaması için Hükümete müzakere talimatı verdiği bildirildi.

Öte yandan Putin'in, Rus turistlerin Türkiye'yi ziyareti konusundaki kısıtlamaları da kaldıracağı kaydedildi.

Kremlin'in açıklamasında, Rusya ve Türkiye'nin dışişleri bakanlarının 1 Temmuz'da Soçi'de görüşeceği aktarıldı.

Son Dakika- Ayrıntılar geliyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN