Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganlardan birini sınırdışı etmiştik ve Belçika'ya bildirmiştik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganlardan birini sınırdışı etmiştik ve Belçika'ya bildirmiştik

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "Belçika saldırganlarından birini sınırdışı etmiştik ve Belçika'ya bildirmiştik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı İohannis, ikili görüşmenin ardından yapılan heyetler arası görüşmelere katıldı. Görüşmelerin ardından ortak açıklama yapıldı. Basın toplantısında Brüksel saldırısıyla ile ilgili önemli bilgiler veren Erdoğan “Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mülteci krizi ve Suriye gibi konuların yanında Karadeniz ve çeşitli konularda da görüştük. Romanya'da 10 bin Türk firması mevcut. Bu ciddi bir oran. Romanya Türk yatırımları için üs.

"SALDIRILAR ARASINDA FARK YOKTUR"

Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur bunları ilettim. İstanbul, Ankara ve Brüksel saldırıları arasında bir fark yoktur. PKK, PYD, DAEŞ bu terör örgütleri arasında fark yoktur. Dünya terörist ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

BRÜKSEL SALDIRISI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda'ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir" dedi.

DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI

Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı düşüncesindeyiz. Dokunulmazlık kavramı fezlekelerle ilgili bir kavram. Kimin fezlekesi varsa onları ilgilendiren bir konu. Onun yargılanma sürecinin önünü açan bir konu. Dokunulmazlığın kaldırılması siyasetçinin üzerindeki yükün indirilmesi anlamına gelir. Yargı kararı verir ve yola devam edilir."

"İBRAHİM EL BAKRAVİ SINIRDIŞI EDİLDİ"

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Brüksel'deki havaalanı saldırısını düzenleyen kişinin, Türkiye'nin sınır dışı ettiği İbrahim el Bakraoui olduğunu bildirdi.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN