Savcılıktan darbe açıklaması: HSYK, Danıştay ve Yargıtay üyeleri hakkında gözaltı kararı

Savcılıktan darbe açıklaması: HSYK, Danıştay ve Yargıtay üyeleri hakkında gözaltı kararı

FETÖ üyesi cuntanın darbe girişimi üzerine başlatılan soruşturma hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Bazı HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyeleri hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığı duyuruldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, darbeye teşebbüs eden tüm askerler ve siviller hakkında yakalama kararı cıkarıldığı duyuruldu. Bazı HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyeleri hakkında da yakalama kararı var. Darbecilerin 81 ile sıkıyönetim atama listesi hazırladığı ortaya çıktı. Savcılık, darbe girişiminde bulunan askerlerin FETÖ üyesi olduğunu gösteren deliller oluğunu da açıkladı...

Açıklamada, 'Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargitay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK'da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı verilmiştir' denildi.

Ayrıntılar hazırlanıyor...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN