PKK, AK Parti Şemdinli İlçe yöneticisi Miran Kaya'nın aracını taradı: 1 ölü 1 yaralı

PKK, AK Parti Şemdinli İlçe
yöneticisi Miran Kaya'nın
aracını taradı: 1 ölü 1 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yol kesen bir grup PKK’lı, durdurmaya kalkıştıkları AK Partili Şemdinli İlçe yöneticilerinden Miran Kaya’nın aracına ateş açtı. Saldırıda Kaya yaralandı, yanında bulunan Celal İnan, yaşamını yitirdi.

Hakkari'deki olay, bu sabah Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde bulunan Yufkalı Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir grup PKK’lı yolu keserek, durdurdukları araçlarda bulunanlara kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada Şemdinli’den Yüksekova’ya giden Ak Parti’den 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan ve parti ilçe yönetiminde görev alan Miran Kaya, yolun teröristler tarafından kesildiğini fark edince yönetimindeki otomobille geri döndü.

15-09/05/1ea669b748a1e3bd5c3ddd1ebcfad773-1441447295.jpg

PKK’lıların bu kez araca otomatik silahlarla ateş açmaya başladı. Sürücü Miran Kaya yara almazken, yanında bulunan ve ilçede ticaretle uğraşan Celal İnan ağır yaralandı. Kurşun yağmuru altında gaza basıp hızla uzaklaşan Miran Kaya, yaralı Celal İnan’ı, Şemdinli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan İnan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

15-09/05/pe.jpg

PKK’lıların yol kestiği bölgeye güvenlik güçleri operasyon başlatırken, Şemdinli- Yüksekova karayolu bir süre ulaşıma kapandı.

HAKKARİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN