Reyhanlı savcısı Özcan Şişman'a soruşturma açıldı

Reyhanlı savcısı Özcan Şişman'a soruşturma açıldı

HSYK 2013'te 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet savcısı Özcan Şişman hakkında soruşturma başlattı. Suçlama MİT raporlarına rağmen soruşturma başlatmayarak görevi ihmal.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2013 yılında 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet savcısı Özcan Şişman hakkında soruşturma başlattı.

Dosya ağır ceza mahkemesinde

Soruşturma bilgisi HSYK'nın Reyhanlı davasının görüldüğü Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıyla ortaya çıktı.

Yazıda savcı Özcan Şişman hakkında saldırıyla ilgili MİT raporlarına rağmen soruşturma başlatmadığı ve bu nedenle saldırının önüne geçilemediği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Savcı Özcan Şişman, MİT TIR'larına yönelik operasyon kapsamında görevden alınmış ve tutuklanmıştı.

Patlamadan bir gün önce Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), olayda kullanılan araçların plakalarını İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdiği, ancak bu ihbarın İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde patlamadan 9 saat 41 dakika sonra görüldüğü, ihmali olan güvenlik görevlileri aleyhine açılan davadaki savcılık iddianamesinde yer aldı. MİT yazısında bildirilen, ancak mobesede ilçeye girişleri görülmesine rağmen engellenmeyen araçlara ilişkin plakalar da doğru çıkmıştı.

Olayda ihmali olan polislerin yargılandığı Ankara 9'ucu Ağır Ceza Mahkemesi'nde Savcı Şişman da yargılanacak. 

Reyhanlı patlamasına ilişkin her iki davanın da iddianamesinde dışarıdan iddialar ve söylentiler dışında savcıların sonradan belgelendirdiği istihbari bilgilere rağmen 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü patlayıcı yüklü minibüslerden biri saat 13.21'de Reyhanlı belediye binası yanında, diğer minibüs ise 4 dakika sonra PTT'nin önünde patlatıldı. Patlamalarda 5'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetti. 155 kişinin de yaralandığı patlamada 10'u resmi kurumlara ait olmak üzere 144 araç, ev ve iş yeri hasar gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN