Rus istihbaratı PYD'yi aklama peşinde: Neccar ismiyle biri olsa olsa IŞİD'e katılmıştır

Rus istihbaratı PYD'yi aklama peşinde: Neccar ismiyle biri olsa olsa IŞİD'e katılmıştır

Rus istihbaratı Ankara terör saldırısının sorumlusu ve Rusya'nın Suriye'deki savaş suçu ortağı PYD'yi aklamak için Sputnik vasıtasıyla komik iddialar dile getirdi.

Rusya Ankara'daki kalleş terör saldırısının sorumlusu PYD'yi aklamanın peşine düştü. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da askeri servis aracının geçişi sırasında yapılan bombalı saldırının failinin 1992 Amude doğumlu Salih Neccar olduğunu açıklamasının ardından Rus istihbaratı, Rusya'nın Suriye'deki savaş suçu ortağı PYD'yi aklama çabasına girdi. 

PYD'yi aklama çabası

Rusya'nın sesi Sputnik, Suriye'nin Haseke iline bağlı Amud ilçesinin PYD yetkilisi olduğunu ve o ilçede oturduğunu iddia ettiği Hakem Xalo ile görüşerek saldırının yükünü PYD'den almaya çalıştı. 

Olsa olsa IŞİD'e katılmıştır

Türkiye'nin canlı bombanın Amude nüfusuna kayıtlı olduğu yönündeki açıklamasından sonra konuyla ilgili bir araştırma başlattıklarını iddia eden Xalo, "Bu iddiayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Neccar soyadında biri olsa olsa El Nusra ve IŞİD'e katılmıştır" dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN