Şehit Yalçın Yamaner'i Tokat'ta 15 bin kişi uğurladı, teröre lanet yağdı

Şehit Yalçın Yamaner'i Tokat'ta 15 bin kişi uğurladı, teröre lanet yağdı

Siirt'te PKK'nın hücre evlerine düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner’in naaşı memleketi Ordu'ya uğurlandı. Cenazeye katılan binlerce Siirtli, terör örgütü PKK’ya lanet yağdırdı. Şehidin 9 yaşındaki kızı Begüm’ün, “Şehitler ölmez” diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Şehidin Ordu'daki cenazesine ise 15 bin kişi katıldı. Teröre lanet yağdı.

Siirt'te dün hücre evlerine düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner (39) için valilik binası önünde tören düzenlendi. Törene, şehidin eşi Hacer Yamaner, kızları Begüm (9) ve Betül (7), Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, 3'üncü Tugay Komutan Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, çok sayıda asker, polis ve vatandaş katıldı. 

Tören, şehidin naaşının alana getirilmesi ile başladı. Bu sırada, binlerce Siirtli, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” sloganları atarak, terör örgütüne lanet getirdi. 

16-01/16/28318_feryattt.jpg

Şehit kızının feryadı yürekleri dağladı

Şehit polis memuru 9 yaşındaki kızı Begüm ise, babasının tabutuna sarılarak “şehitler ölmez” şeklinde feryat etti. Begüm’ün feryadı alanda bulunanların yüreklerini dağladı. 

Şehidin kızından yürek dağlayan feryat: 'Şehitler ölmez'

Şehit Toğrul'un katili öldürüldü

Törende konuşan Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, “Siirt'in huzurunu çok ciddi bir şekilde bozmaya yönelik ve yakın zamanda çok ciddi eylemlere imza atacağını tespit ettiğimiz bir terörist grubuna operasyon yaptık. Bu operasyonu Jandarma birliklerimiz ve Tugay Komutanlığı desteğiyle yaptık. Operasyon sırasında her zaman ön planda olan mermiyle tehlikeli ön planda olan yiğit özel harekat kardeşlerimiz ön plandaydı.

16-01/16/569a5a4667b0a92ed83f3f02.jpg

Yalçın kardeşimiz maalesef bir hain kurşuna hedef oldu. Ve şehadet mertebesine ulaştı. Bu olayı yapanlardan 5 örgüt üyesi, yine yiğit kardeşlerimiz tarafından öldürüldü. Canımız yandı üzüldük kolay değil. Ancak şu bilinmeli ki bu tür şehit ve gazi haberleri, canımızı sıkan bu olaylar bizi hiçbir zaman yıldırmadı, mücadele azmimizi yıldırması söz konusu değil. Bu vesile ile daha önce de şehit olan Bünyamin Toğrul (polis) kardeşimizin faalinin bu olayda ölü olarak ele geçirildiğini de bildirmek isterim” dedi. 

Operasyon arkadaşları yalnız bırakmadı

Dün Siirt İnönü ve Sakarya mahallelerinde hücre evlerine düzenlenen operasyonda yaralanan Özel Harekat Polis Ömer Faruk Ö.'de şehit olan görev arkadaşı Yalçın Yamaner'in cenaze törenine katıldı. Arkadaşlarının yardımıyla tören alanına gelen Özel Harekat Polis Ömer Faruk Ö., arkadaşını dualarla uğurladı. 

16-01/16/20160116_2_13833194_4617893-1.jpg

Şehidin cenazesini Ordu'da yaklaşık 15 bin kişi uğurladı. /FOTOĞRAFLAR: AA, DHA

Vatandaşlar uğurladı

Tören alanında toplanan binlerce Siirtli vatandaş, tören bitene kadar sık sık terör örgütü PKK'ye lanet okuyan sloganlarda bulundu. Kalabalık vatandaş, şehit naaşının tören alanından götürülüşü sırasında şehit cenazesini polis mangasından alarak cenaze aracına götürdü. Vatandaşlar, sık sık “Kahrolsun PKK” ve “Vatan sana canım feda, şehitler ölmez” sloganları attı. 

49 yaşındaki Şehit Yamaner'in cenazesi daha sonra cenaze aracına bildirilerek, havayoluyla memleketi orduya gönderildi.  

Ordu'da on binler uğurladı

Şehit polis Yalçın Yamaner'in cenazesi Ordu-Giresun Havalimanı'nda karşılandıktan sonra Yalı Camii'ne getirildi. Burada ikindi namazının ardından yapılan duayla birlikte şehidin cenazesi askeri tören için Büyükşehir Belediyesi önündeki tören alanına getirildi. Şehidin öğretmen kardeşi Mahmut Yamaner ve polis kardeşi Yusuf Yamaner, üvey anne Sultan Yamaner, taziyelerle teselli bulmaya çalıştı.

16-01/16/569a4a0867b0a92ed83f3e38.jpg

"Yavrum nereye gidiyorsun"

Cenaze törenine katılan şehit Yamaner'in öz annesi Nazan Zaman'da oğlunun tabutu başında oturarak, "Ah yavrum, canım yavrum, nereye gidiyorsun?" diyerek ağıt yaktı. Eşi Hacer ve çocukları Begüm Evra ile Betül Esra güçlükle ayakta durabildi.

16-01/16/20160116_2_13833194_4617888.jpg

Gözyaşlarının sel olduğu törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ak Parti ve CHP Ordu milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Seyit Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, polis, askeri yetkililer ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

16-01/16/569a585667b0a92ed83f3ef5.jpg

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Altınordu İlçesi'ne bağlı Orhaniye Mahallesi'ne götürüldü. Yalçın Yamaner'in cenazesi dualar eşliğinde burada toprağa defnedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN