Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çatışmalar sürüyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde
çatışmalar sürüyor

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için operasyon düzenleniyor.

Valilikçe dün 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçede, güvenlik güçlerinin mahalleye girişini engellemek isteyen terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon yapılıyor.

Çatışmalar sürüyor

Hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü mensuplarına karşılık verilmesi üzerine ilçede yer yer çatışma yaşanıyor.

Patlayıcıları karşı önlemler alınıyor

İlçede güvenlik güçlerince özellikle Nur, Yafes ile Cudi mahallelerindeki hendeklerin kapatılması sırasında tuzaklanmış patlayıcı ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alınıyor.

4 kişi yaralandı

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken, çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtilen Ümran Arsak (18), Zinet Dirican(30), Meryem İşcan(40) ve Barış İşcan(16), Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavileri süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. 

Uçak seferleri iptal edildi

Bu arada, Şerafettin Elçi Havalimanında çalışan birçok personelin ilçede ikamet etmesi sebebiyle, bugün uçak seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İpekyolu'nu kullanan araçların geçişi kontrollü şekilde sağlanıyor.

ŞIRNAK/AA,DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN