Ankara'da Güven Park'taki patlamadan ilk görüntüler | Ankara Haberleri

Ankara'da Güven Park'taki patlamadan ilk görüntüler | Ankara Haberleri

Ankara Kızılay'da saat 18.45'de şiddetli patlama meydana geldi. Kızılay Güven Park'taki patlamada ilk görüntülerde bombanın şiddeti kendini gösteriyor. Kızılay'da gerçekleşen patlamada çok sayıda yaralıların ve ölülerin olduğu bilgisi geçiyor. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 27 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı öğrenildi. Ankara'daki bombalı saldırının ilk görüntüleri haberimizde.

Ankara Güven Park'ta çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Patlamanın Ankara'nın merkezi Kızılay'da olduğu ve çevik kuvet bekleme noktasının 100 metre yakınında olduğu öğrenildi. Yapılan ilk belirlemelere göre patlamanın terör saldırısı olduğu bilgisi geçiyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken patlama sonu çıkan yangının halen davem ediyor.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İNFİLAK ETTİ

Patlama Metro girişlerinin olduğu, otobüs duraklarının bulunduğu ve insan kalabalıklarının yoğunlaştığı noktada meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre bomba yüklü araç, özel halk otobüsüne ve çevik kuvvet bekleme noktasına yaklaştığı sırada infilak etti. Şiddetli patlama sonrası otobüsün alev aldığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

KALABALIĞIN OLDUĞU YERDE PATLAMA

Patlamanın tam olarak Ankara'nın merkezi Kızılay'da olduğu ve patlama saatinin tam insanların işinden eve giderken gerçekleştirildiği öğrenildi. Patlama sırasında durakta çok sayıda vatandaşın olduğu ve patlamanın gerçekleştiği noktanın çevik kuvvet bekleme yeri oldduğu bildirildi.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Ankara'nın birçok bölgesinden duyulan patlama nedeniyle çok sayıda araç ve belediye otobüsü de zarar gördü. Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

16-03/13/ekran-resmi-2016-03-13-191453.png

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Patlamanın meydana geldiği noktaya çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk ediliyor. Yaralıların Kızılay'ın çevresindeki hastanelere götürüldüğü öğrenildi. Polis ekipleri 2. bir bomba ihtimali olasılığıyla olay yerini boşaltıyor. Patlamanın gerçekleştiği yerde güvenlik önlemleri artırılıyor. 

16-03/13/ekran-resmi-2016-03-13-193748.png

VALİLİK: 27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Valilikten yapılan açıklamaya göre patlamada 27 kişi hayatını kaybetti 75 kişi yaralandı. Ölenlerden birinin polis olduğu iddia ediliyor. Güven Hastanesi'ne 3, Numune Hastanesi'ne 43, İbni Sina Hastanesi'ne 32, Gazi Hastanesi'ne 44, Hacattepe'ye 31, Dışkapı Hastanesi'ne 30 yaralı kaldırıldı. Toplam yaralı sayısının 183 olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN