Suriyeli gazeteci Rami Jarrah serbest bırakıldı

Suriyeli gazeteci Rami Jarrah serbest bırakıldı

Dünya kamuoyuna Rusya'nın Suriyedeki sivil saldırılarını ve Esad rejiminin katliamlarını duyuran Suriyeli gazeteci Rami Jarrah serbest bırakıldı.

KARAR ÖZEL/FURKAN SONGUR

Dünya kamuoyuna Rusya'nın Suriyedeki sivil saldırılarını ve Esad rejiminin katliamlarını duyuran Suriyeli gazeteci Rami Jarrah serbest bırakıldı. Halep'ten yaptığı canlı yayınlar ve yayınladığı haberler ile tanınan Suriyeli gazeteci Rami Jarrah 3 gün önce Gaziantep'de gözaltına alınmıştı. Rami'nin avukatı Orçun Çetinkaya'nın Karar.com'a yaptığı açıklamada, ''Rami Gaziantep'te oturum izni başvurusu için Emniyet Müdürlüğü'ne gittiği sırada gözaltına alındı. Daha sonra hiç bir gerekçe belirtmeden onu Adana'ya götürdüler. Gözaltı sırasında hiç bir kötü muamele yaşanmadı, fakat bize gözaltı için bir gerekçe belirtmediler'' dedi. 

Rami Jarrah, Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi'nin Suriyeli gazeteciler heyetiyle Yıldız Mabeyn köşkünde geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir toplantıda da bulunmuştu. Mabeyn köşkünde gerçekleşen toplantıda Suriye'de yaşanan dram ele alınmış, Suriyeli gazetecilerin bölgedeki çalışma koşulları konuşulmuştu.

16-02/20/rteee.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN