Japon ITC şirketi, THK'nın 2 uçağına icra koydurdu

Japon ITC şirketi, THK'nın 2 uçağına icra koydurdu

Japon ITC şirketi, THK’ya kiraladığı 4 ambulans helikopterin kiralarını 4 aydan bu yana ödemediği için dava açtı. Maaşlarını alamayan çalışanları da kurumun 2 uçağına icra koydurdu.

[Karar]
KENAN BUTAKİN

Türk Hava Kurumu’nda (THK) geçtiğimiz yıl yaşanan usulsüzlük iddialarından sonra, eski Başkan Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 41 kişi yargılanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopter ihtiyacını karşılamak için açılan ihalede, Eurocopter’den 17 helikopter alımında yapıldığı belirtilen yolsuzlukla ilgili dava devam ederken, THK’nın Japonya’dan kiraladığı 4 ambulans helikopterin kiralarını ödemediği iddia edildi. KARAR’ın edindiği bilgilere göre, Japon ITC-Leasing şirketi helikoperlerin kiraları halen ödenmediği için, önümüzdeki hafta alacak davası açmaya hazırlanıyor. Ambulans helikopterlerin kirasının, havada geçirdiği zaman olarak belirlendiği ve bunun da saatlik ortalama bin Euro olduğu öğrenildi.

5 AYDIR MAAŞ ÖDENMİYOR

THK, geçtiğimiz hafta maaşların ödenmemesi, ayrılanların tazminatlarını alamaması nedeniyle arka arkaya gelen hacizlerle de gündeme geldi. Yaklaşık 5 aydır ödenmeyen maaşlar nedeniyle, birçok personelin ayrılmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Tazminatlarını almakta güçlük çeken personel, THK’ya ait malları haczetmek üzere başvuruda bulundu. İki hafta önce de ,THK Etimesgut tesislerinde, envanteri THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi’ne ait 1 adet tek ve 1 adet çift motor olmak üzere 2 adet uçağa icra dairesi memurlarıyla birlikte haciz işlemi başlatıldığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN